Тайнството на трапезата

Красиво подредената трапезна маса е начин да накарате семейството си с удоволствие да се събира там. В българското семейство традициите са на особена почит и по празници роднини и приятели ни гостуват и ние ги каним да уважат нашата трапеза. Поради това, когато избираме трапезна маса ние го правим с особено внимание. Не купуваме първата срещната, а предпочитаме да се съобразим с някои фактора, които са значими. У дома тази мебел се използва ежедневно, затова при покупка на нова трапезна маса гледаме тя да е достатъчно удобна за членовете на нашето семейство. Размерите, които мебелните фирми предлагат са доста разнообразни. Когато обаче говорим за обзавеждане на жилището ни ние предпочитаме да изберем максимално най-голямата, която ще можем да сложим в трапезарията. По този начин хората, които ще използват тази мебел няма да се чувстват дискомфортно и да се бутат по време на закуска или вечеря. Особено актуални са и маси за трапеза, които имат възможност да увеличат размера си. sch_product00008265Те са двоен плот и при необходимост много лесно стават по –дълги. Ако сте закупили такава маса със сигурност няма да се чувствате неудобно, когато Ви идват на гости повече роднини. Ще имате достатъчно място да настаните всички около трапезата и да се насладите на храната, която сте приготвили.

По отношение на използваните материали производителите влагат все повече креативност и интересни идеи. Още в древността нашите прадеди са използвали кръгли камъни, на които са поставяли храната си. Това е първият познат вид трапезни маси. С евоюлирането на човешката раса неминуемо и мебелите бележат своя подем. Масите са започнали да придобиват форми и размери, които наподобяват тези и днес. Много често са се използвали дървени материали, за направата на маса. В началото те са били много ниски и се е налагало хората да сядат на пода за да ги използват, но с течение на времето краката им са ставали все по-високи и така те са достигнали своята форма днес. Удобството е фактора, което е повлиял за това как да изглежда тази мебел. Човекът желае да се чувства комфортно и добре, когато се храни. В наши дни материалите, използване за направата на трапезни маси са толкова разнообразни, колкото са различни и стиловете на интериора ни. Класиката в жанра са тези от масивно дърво. Те имат аристократичен вид и са подходящи за точно определен дизайн. Самата мебел изглежда масивна и тежка, често са подсилване на чувството, което носи със себе си се гравират определени фигури, които да акцентират към себе си.  В модерните домове са предпочитани такива, които са направени от стъкло. Тук основата на трапезната маса може да бъде от дърво, МДФ или друг подобен материал. Но плота задължително е от закалено стъкло. Цветовете му са много разнообразни и в зависимост от това какви нюанси присъстват в трапезарията спокойно можете да изберете и съответния цвят на стъкления плот.

Иновативните материали, които днес се употребяват в изработката на тази мебел са изключително лесни за почистване и те не изискват специална поддръжка за да изглеждат винаги добре. Изберете подходящата за Вашия дом и се насладете на приятни преживявания с приятели и близки около нея.

Related posts