Не пропускайте да извършите ГТП на автомобила

Ежегодните разходи, които трябва да предвидим за подготовката на автомобила ни наистина не малко. Наистина за да използваме неговото удобство следва да заплатим застраховки, данъци, текущи ремонти, винетни стикери и не на последно място да проверяваме техническата му изправност. По закон годишният технически преглед е задължителен  за да можем да управляваме возилото си. Можете да го съпоставите с профилактичният си преглед при личният лекар, при който да се убедите че всичко със здравето Ви е наред. Правите необходимите изследвания и така можете да сте сигурни, че всички системи функционират нормално.zx610_1100623

Същото важи и за автомобила Ви. Като докато схемата при личния лекар е по-скоро препоръчителна, то за возилото е повече от задължителна, тъй като при неспазване подлежите на санкции, които са доста неприятни и могат да ограничат използването на автомобила за определен период от време. За големите градове в страната има доста специализирани пунктове, които са оторизирани от Изпълнителната дирекция „Автомобилна администрация“ да извършват такива прегледи. ГТП Бургас бихте могли да извършите във всеки голям автосервиз, притежаващ лиценз за това. Не бива да пропускате тази процедура, защото това е начин самите Вие да се убедите в годността на автомобила си и да гарантирате на себе си и участниците в движението сигурност и безаварийност.

Заради лошите практики тези ГТП да преминават само на лист от началото на 2012 г. са поставени камери в ГТП Бургас , както и във всички останали градове на страната. По този начин отпаднаха голяма част от недобросъвестните пунктове. В случая , когато само Ви издават документ, а изобщо не проверяват годността на автомобила те не Ви правят услуга, а напротив. Затова не си позволявайте този „лукс“, а изберете такъв ГТП в Бургас, който професионално да прегледа автомобила Ви и да даде становище  за неговата техническа годност.

Санкциите, които водачите на автомобили, които не са преминати такъв ГТП никак не са малки. Дори може да се окаже, че сумата по глобата, която ще трябва да заплатите надхвърля няколкократно таксата, която всъщност сте можели да заплатите за прегледа. И така да се поставите в ситуация, в която сметките Ви били доста грешни. Не пестете от това да преминете този преглед за автомобила си. Това може да се окаже доста неприятен момент, ако попаднете в ситуация на ПТП. Срещу символична сума си гарантирате сигурност на пътя за Вас и хората, които са на седалките до Вас.

Имайте предвид, че когато купувате нов автомобил първият ГТП, който трябва той да премине е след третата му година. Това е така, заради гаранцията, която имате от производителя. На щателна ежегодна проверка подлежат всички леки автомобили за лично и служебно ползване след петата им година. Таксиметровите коли пък задължително трябва да се проверяват на шестмесечие поради естеството на превозваният товар. На сайта ни Автотест2000 ще намерите списък с необходимите документи, които трябва да представите при преминаването на ГТП.

Не правете компромис с техническото състояние на автомобила си, гарантирайте си спокойно и сигурно шофиране!

Related posts