Как да си изберем диоптричните очила

Модата при диоптричните очила също се мени както при слънчевите очила. Всяка година миналогодишните тенденции се надграждат или пък се завръщат форми актуални преди 4 или пет години. Освен това какви ще бъдат като лещи диоптричните рамки са тези, които представят модният детайл в нашата визия. Вероятно и Вие понякога си задавате въпроса защо рамките понякога се оказва, че са по-скъпи от самите стъкла. Принципно избора на стъкла-рамка при тези модели винаги е някакъв баланс. Само се замислете и колко много видове са стъклата. Основно цените тук са в зависимост от това коя е държавата производител Повече от ясно е, че китайските такива са най-евтиният вариант. Другата разлика е това какъв е материалът на стъклото. Те биват минерални, органични, поликарбонатни и тривекс.

В диоптрични очила каталог можете да изберете вида на стъклата и модела на рамката. Тези с минерални стъкла са най-масовият и евтин материал. Те са обаче доста чупливи и не особено надеждни. Едно изпускане на пода може да ви  гарантира, че ще останете без тях. Предимството им е това, че много трудно се надраскват. Много клиенти не ги предпочитат защото самото стъкло е доста тежко. За да вземат такива трябва да предвидят изключително лека рамка.Обърнете внимание на това, защото колкото по-голям е диоптъра, толкова по-тежки в случая ще бъдат и очилата Ви. Леки и най-купувани като среден клас стъкла са органичните. Те са устойчиви на чупливост. Техният недостатък е, че като цяло много лесно се надраскват. За да ги запазите за по-дълго време е добре да ги пазите и да прибирате в твърд калъф. Често клиенти изискват допълнително покритие против надраскване и такова, което да отблъсква миниатюрните прахови частици. Това антирефлексно покритие имат почти всички модели диоптрични и слънчев очила. Стъклата от поликарбонат и тривекс са устойчиви и здрави. Не случайно оптици ги препоръчват при лица, чиято работа е интензивна на движения, като при спортуващи и деца.  Общо взето това са основните видове диоптрични стъкла. Много клиенти допълнително изискват нанасяне на слой който е затъмняващ, като по този начин си осигуряват и защита от ярките слънчеви лъчи.

8324c2

Каталозите на рамки за дамите както и за господата са изпъстрени с най-различни модели. Много е важно тук какво е естеството на носене на диоптричните очила. В зависимост от това дали ще ги носите в офис, дали ще са ежедневни или други ще определите стила на рамката. Тази година за мъжките модели а актуални съвсем дискретните рамки. Такива за които се чудите дали изобщо ги има. Те са много удобни и стоят изключително стилно.

Ретро рамките в дамските диоптрични каталози преобладават. Много актуални са котешките и бъбрек. Котешките обаче са доста по-обрани от слънчевите модели. Не са толкова издължени, а само загатващи.  Правоъгълните и квадратни форми са отново хит и интереса към тях е особено голям. Материалите са доста олекотени и гъвкави. Достатъчно устойчиви и леки. Набляга се в каталога на такива които са антибактериален слой гарантиращ антиалергични реакции.

Related posts