Акустични китари – как да изберем тази на най-добра цена?

В зависимост от стила на музиката, която ще се свири на един струнен музикален инструмент китарите биват акостични, класически и електронни. Разбира се, когато търсите добра цена първото което трябва да определите и вида на китара, която желаете да закупите. Много онлайн музикални магазини предлагат оферти, на които наистина е трудно да устоим. Вижте тук акостични китари на добри цени. Рокбункер е специализиран магазин, в който се предлагат разнообразни продукти и стоки, които са особено популярни сред метъл и рок бандите. Най-изгодните цени ще намерите именно тук.  Но когато избирате нова китара сигурно знаете, че има няколко важни момента, които също така са определящи и за цената, която ще платите за нея. Акостичните инструменти може би са наистина най-изгодните като модел. Те са подходящи за начинаещи музиканти и изборът на по-евтина докато се научите да свирите добре и изберете по-качествена такава.1_23

За жанра, в който желаете да изявите творческите си способности е определящо каква да бъде китарата. Акостичните  се характеризират плътен и мек звук. Много хора ги наричат още класически, защото това са почти идентични модели. Произлезли са от азиатската култура и нямат нужда от електричество за да бъдат използвани. Тук струните са метални, които придават по-доброто звучене. Изработват се от дървесина и в зависимост от това дали материала е по-евтин или скъп това разбира се отразява и на цената на крайния продукт. За това какъв звук ще излиза от китарата оказват влияние всички нейни съставни елементи. Като се започне от струните и се стигне до перцето, с което свирите. Различната дървесина също има значение. Колкото по-плътна толкова по-добре, но има евтини модели, които се изработват от ламинирани пресовани плоскости, които на практика ги прави доста по-ниски като цена, о пък не особено качествени. Съществуват и акустични бас китари. Това са скъпички, но пък имат доста по-добро звучене. Те са с по-широко тяло и така звукът е доста по-мек от този на класическите акустични струнни музикални инструменти.

Сравнително по-евтиният вариант са акостичните модели. За разлика от тях електронните са на по-висока цена и са предназначени за по-професионална изява. Тук ще се нуждаете от по-експертна техника като усилватели и други, с които да постигнете ефекта на звученето на електрическия струнен музикален инструмент. Разбира се каквато и китара да желаете да закупите преценете личните си финансови възможности и определете стойността, която можете да си позволите да заплатите.  Отново препоръчваме на начинаещите музиканти да избират по-евтин вариант, а след постигане на увереност и умения да пристъпят към избор на китара, която да си заслужава.

 

Related posts