Какво трябва да знаете, когато купувате био козметика?

Напоследък света полудя по така наречените био продукти. Да живеем здравословно и да използваме екологично чисти хранителни продукти, био козметика, та дори и облекла всъщност не е точно каприз на нашето време. С оглед на това, че се стремим да направим света около нас малко по-природосъобразен, а не компилация от химични вещества, които ежедневно ни тровят наистина е напълно оправдано. Световната тенденция е целеустремена наистина био продуктите да де превърнат в цел, а не някакъв безумен каприз. Има обаче нещо, които е добре да знаем особено ако купуваме био козметика. За дамите, които са особено взискателни какви продукт използват днес ще разкажем малко повече за това как да различавате истинските от фалшивите козметични продукти.krem-kozmetika-235277-500x0

Не само цената е тази, която определя дали един продукт е био натурален. Реално търговците могат да напишат каквато си стойност пожелаят, затова не се подвеждайте по това, че цената на био шампоана например, който сте избрали е достатъчно висока, че да бъде истински. Ето на какво да обърнете внимание. Козметиката с органичен състав се различава по цвят, аромат, дори текстура. Това са козметични продукти, които реално не са с толкова наситени цветове и силни аромати. Това е първото, което прави впечатление и може да ангажира вниманието ви. Ако ви се предлага един крем за лице с видимо наситен цвят и силен приятен аромат, то определено бъдете сигурни че той не е био. Химичните вещества в състава на масово предлаганите козметики и макиажи за лице и тяло имат не особено благоприятно действие върху кожата ни. За момента те вероятно ще подобрят визията ви, но продължителната им употреба може да доведе до поява на бръчки, отпусната кожа и други неблагоприятни и състаряващи следствия. Затова интересът към био козметичните продукти напоследък е напълно оправдана, тъй като колкото и да ги използвате те няма да направят нито едно от изброените по-горе атаки върху тялото ви.

Малко хора знаят, че за да признат за био или натурален един козметичен продукт той трябва да отговаря на изискванията на INCI –  Международната класификация на козметичните съставки. Има граници и стойности , в които една съставка може да присъства в даден козметичен продукт. Имайте предвид, че био козметиката, която купувате в състава си не трябва да има силикони, парафини и парабени. Това са основните и акцентиращи неща , на които задължително трябва да обърнете внимание при покупката на био козметични средства. Съвета на експертите е не само да чете състава, указан на опаковката, но и да избирате само проверени търговци и марки, които са с доказано качество и традиции в производството на такива био и натурални козметични стоки.

Related posts