Как да откриете добра детегледачка без посредник

детегледачка

baby-1399332_960_720Когато имате нужда от помощ в грижите за детето, вариантите са няколко, включително и безплатните обяви в интернет

Не е задължително да се обръщате за съдействие към посредник, когато си търсите детегледачка. Може би това е начин, който ще ви улесни, но съвсем не е единственият. Ако искате да се запознаете с доверен човек, пробвайте всички описани варианти и се заемете със задачата лично, за да добиете впечатления от първа ръка.

  1. Безплатни обяви

Започнете проучването си от там. В интернет има сайтове за безплатни обяви, където доста жени предлагат услугите си. Някои от тях тепърва трупат опит и цените им са по-ниски, а други вече имат такъв, което допълнително ще ви направи спокойни. Запишете си контактите на няколко от тях, прозвънете ги, обърнете внимание как се държат по телефона, уговорете си среща и уточнете останалите детайли, ако взаимно се харесате.

Не подценявайте силата на обявите, защото техни автори са реални персони, които се нуждаят от работа и с радост биха поели ангажимент.

  1. Групите за майки

Това е следващата ви стъпка, когато приключите с преглеждането на безплатните обяви. В групите, в които членуват основно майки, винаги ще намерите правилен съвет или насока, ако умеете да отсявате информацията, разбира се. Тук няма гаранция, че детегледачката ще е номер 1 във вашите очи, но отново ще трябва да се уверите в това сами. Съберете препоръките и действайте!

  1. Приятелки

Всяка жена има дузина приятелки, които вече са отгледали деца и могат да напишат дори книга. Част от тях вероятно ще имат представа и от уменията на някои познати за тях детегледачки. Попитайте ги за всеки случай, ако скоро темата не е била обект на коментари. Ако самите те не знаят, може други хора около тях да предложат съдействие.

  1. Частни родителски кооперативи

Ако не държите да ставате част от тяхната среда, може да отправите запитване за детегледачка. Със сигурност някоя от майките би се наела с подобна задача или вече го е правила, което означава, че бързо ще откликне на нуждите ви. Кооперативите са за предпочитане, защото жените спазват определени принципи при отглеждането на децата, стараят се за всеки детайл – от храната до възпитанието, а това е явен знак, че ще останете доволни и вие.

  1. Кварталната ясла

Ако сте склонни да опитате и този вариант, може да получите добър съвет от сестрите в яслата. Някоя от тях може би скоро ще се пенсионира и няма нищо против отново да помага на децата и техните майки. Или пък има приятелка, която с готовност ще се отзове на вашето искане.

 

Related posts