Кога е идеалния момент за покупка на изгодни зимни гуми?

качествени гуми

Няма шофьор, който да не осъзнава, че зимните гуми са задължителни, когато температурите паднат под 6-7 градуса. Обикновено все чакаме последния момент и се отправяме към вулканизаторите, когато падне първия сняг. Опашките от закъснели да подготвят колата си шофьори не е изненада, а цените на зимните гуми с добро качество са една идея о-скъпи от обикновено.  Малко от собствениците на автомобили обаче знаят, че периода за покупка на зимни гуми е именно в средата на лятото. Тъй като тогава този вид аксесоари за автомобила не са търсени магазините свалят цените. Това пък е идеалния момент да си купите нови зимни гуми на супер цени.  Със сигурност обаче е добре да сте наясно, че ако се възползвате от тази примамлива оферта трябва да имате място за съхранение докато настъпи периода за тяхното използване.зимни гуми

Техническите характеристики на зимните гуми са свързани с тяхната еластичност и факта, че не замръзват както летните при отрицателни температури. Но ако изложите зимни гуми на летните горещини можете от нова гума да получите некачествена и загубила част от функционалността си. Затова ако все пак искате да се възползвате от изгодните цени на зимни гуми и ги закупите през лятото е добре да предвидите това, че трябва да ги съхраните в сухо и хладно помещение за да могат те да запазят своите качества докато настъпи фактическия момент за тяхната смяна.

С оглед обаче на това, че много от нас живеят в малки апартаменти, а мазето, килера или таванското помещение са екстри, то наистина се обезсмисля покупката на гуми преди да са ни необходими. Има обаче търговци, които предлагат и опцията съхранение. Срещу минимални суми можете не само да си набавите най-правилното и изгодно решение, но освен това и да ползвате склада на търговеца, в който гумите Ви ще бъдат подобаващо обгрижени според тяхната сезонност. Затова плащате гумите в средата или края на лятото, а си ги взимате с падането на температурите за да сте максимално отрано подготвени за зимните условия на пътя.

Препоръчителната смяна на летните гуми със зимни дава увереност и стабилност на автомобила на пътя, осигурява ни безопасност. Безспорен факт е, че трябва да се грижим за колата си и тя не само да е технически изправна, но и да е подготвена за метеорологичните условия. Всеки водач, който не спазва нормативната уредба за състоянието на гумите, които са подходящи за зимна обстановка подлежи на съответната санкция. Затова уважаеми шофьори, бъдете отговорни и се възползвайте от офертите за зимни гуми за да сте готови да посрещнете първия сняг и ниските температури.

Related posts