Климатиците – евтино, енергоефективно, рентабилно отопление и охлаждане на дома

канален климатик

Климатиците са сред електроуредите, които са предпочитани както за отопление така и за охлаждане. Но не в това  е причината почти всеки дом да има поне един климатик. Статистическо проучване показва, че при правилен подбор на климатици можете да намалите енергийните разходи както през отоплителния така и летния сезон. дали обаче за някои домакинства това са основателни причини при ремонт на дома си да помислят за алтернативен вариант за ефективно отопление и възможност за охлаждане. Напоследък станаха много популярни така наречените инсталации, които работят със системи, захранвани от еко пелети и брикети. На практика тук се използват еко суровини, които са по-евтини и допринасят за намаляването на вредните фини прахови частици в атмосферата. Ефективността от този вид отопление обаче можете да усетите след 3-4 години, което означава, че първоначалната инвестиция изисква време преди за започне да се изплаща.

климатик

С климатиците обаче такъв проблем няма да имате, тъй като още първата зима имате възможността да се уверите, че те работят икономично, ефективно и най вече – чисто. Без ежедневно почистване и изхвърляне а отпадъци, без поддръжка и без ежедневни ангажименти за зареждане на камината със суровина. Наличието на климатици изисква само едно единствено усилие от наша страна, а именно да ползваме дистанционното и да включим на желания режим за работа.

Климатиците са многообразни като технически характеристики. Онова, което е важно да се вземе предвид е да се направи коректно изчисление на помещението, което ще бъде отоплявано или охлаждано с помощта на климатика и така да се определи неговия потенциал за работа. Затова ако обърнете внимание ще видите, че освен марката и модела на съответния климатик те имат и цифри към абревиатурата, която означава неговата мощност и за какъв вид помещение е предназначен. Деветка, 12, 18 са все показатели, които могат да ви насочат за това дали съответния уред е подходящ за спалня, дневна или пък зала с по-голям обем.

Related posts