Движението на децата според тяхната възраст

Всеки знае колко е важно движението за правилното развитие на неукрепналия детски организъм. Родителите трябва да предоставят за целта различни видове играчки и приспособления. Напълно нормално е 2-годишното детенце да проявява упорито желание да подкара колелото на татко, но това не означава, че може да осъществи намерението си.

След раждането

Още след първите два-три месеца от раждането на бебето се налага да го подкрепите в естествения му стремеж към развитие. Твърде рано е да се говори за ходене, но въпросното действие се предхожда от редица други етапи. Първото нещо, което трябва да си набавите, е бебешка гимнастика. Това е идеалното приспособление за активиране на двигателната активност на целия организъм, развитие на моториката, стягане на мускулите на врата, преобръщане по корем и всичко друго, което ще бъде изключително интересно в този период.

Около първата годинка

Това е периодът на прохождането. Сега е времето да помислите за проходилки. Тези толкова забавни устройства могат да се превърнат в незаменим помощник на мама и татко, освен в любима играчка на малчо. Въпросните умни играчки, ще осигурят нужната подкрепа на детето, което неусетно ще направи походката му сигурна и стабилна. Така няма да се нуждае от опората само на мебелите и на стените, а ще се възползва от невъзпрепятствано движение.

Между втората и третата година

Това е период на много игри. Опознаването на света не е лека задача. А бебешката количка започва да се явява повече като препятствие, отколкото като помощник. Това е точният момент, в който се нуждаете от тротинетка. Забавното устройство не само стимулира движението и активността, но моделите за малките предлагат удобна седалка и багажник за необходимите вещи. Трансформацията на видовете тротинетки ще бъде изключително удобна, когато детето желае да прекарва повече време в карането й, а не в седене.

Ако ви се струва забавно, не се колебайте да снабдите себе си и останалите членове на семейството с тротинетки. Те са абсолютно подходящи за всяка една възраст. Това ще увеличи забавлението не само на детето, но и на вас родителите. Ще се почувствате отнов като деца и ще се заредите с положителни емоции.

За тези от вас, които не са привърженици на големите натоварвания, вече са налични и електрически модели, които дори бихте могли да използвате за придвижване в градски условия. Бързината е абсолютно задоволяваща, а движението ви няма да зависи от трафика. Разбира се трябва да пресичате с повишено внимание и да не подценявате бързината на вашето устройство. Бъдете бдителни и се забавлявайте!

Тротинетки за деца от Гуга

Related posts