Кое прави мерлото любимо вино

вино

Болшинството от хората предпочитат червените вина. Освен, че повлияват добре различни здравословни състояния, те са и изключително вкусни и ароматни. Сред тези сортове ясно се откроява мерло Вила Гривица, като едно от най-добрите вина в България. Бутиковата изба ще ви предложи напитка, произведена от собствено отгледани лозя по най-добра и природосъобразна технология. Когато решите да дегустирате нещо качествено и луксозно ви препоръчваме да потърсите именно такъв производител, който държи на продукцията и своите клиенти. Вече имате много по-бърз и лесен достъп до такъв тип продукти, благодарение на съвременните онлайн магазини.

Характеристики на винения сорт Мерло

Родината на това качествено вино е Франция. Освен там обаче, грозде от този сорт се отглежда и в редица други страни включително България. Сортът се характеризира със средно големи листа, покрити с мъх и в красив тъмнозелен цвят. Зърната на гроздето са дребни в тъмносин цвят. Ципата е доста жилава, но пък месестата част е  сочна. Мерлото узрява сравнително късно и гроздоберът се извършва обикновено в края на септември. Климатът, където се отглежда гроздето трябва да бъде умерен, защото нито прекалено големият студ нито горещината влияят добре. Ако сме решили да поднесем Мерло на трапезата, е добре да сме запознати със следните детайли:

мерло
  • обърнете внимание на температурата на виното – подходящата температура според специалистите е между 16 и 20 градуса. Препоръчваме ви да използвате класическа чаша за вино, която разбира се трябва да напълните до средата;
  • комбинирайте Мерлото с различни готвени меса – свинско, телешко, агнешко. Те могат да бъдат гарнирани с различни сосове. Сухите мезета и качествените видове сирена също са чудесно допълнение към напитката;
  • какво да очаквате от вкуса и аромата – характеризира се с рубинов цвят и с леки гранатови оттенъци. Интензивният дълбок аромат на малина и дива череша е допълнен с комбинация от подправки.

Ще останете силно впечатлени от Мерлото на Вила Гривица. Производителят се е постарал да ви предложи качествен продукт с перфектни вкусови характеристики. Когато опитвате различни вина си ги набавяйте от реномирана изба с добра репутация.

Полезни ли са червените вина за нашето здраве

Редовната, но умерена консумация на червени вина и в частност Мерло са с доказано положителен ефект върху нашето здраве. Според учените, именно червените сортове грозде са тези най-богати на антиоксиданти и съответно най-полезни. По една чаша всяка вечер е препоръчителното количество от напитката. Ако си изградите този навик, ще намалите риска от сърдечно-съдови заболявания и ще подобрите паметта и концентрацията си. Също така заздравява костите и е възможно да предотврати развитие на остеопороза. Доказано е, че повишава нивата на естрогена, който е отговорен за хормоналния баланс при жените. Както виждате ползите са наистина много.

Related posts