Как да изберете лекарство за болки в гърлото?

близалки

Много са причините, които могат да провокират болки в гърлото. Редица възпалителни процеси са характерни за състоянието, което е свързано със сериозен дискомфорт. Усещането за парене, невъзможност за преглъщане дори на течности, сухота, дращене са само част от симптомите, които ще ви провокират да потърсете средство за бързо облекчение. В каталога на аптеките има доста широк спектър от медикаменти, които можете да приложите. Въпросът е кое от тях да изберете за да успокоите раздразненото гърло и да стопирате силата на инфекцията.

Установяване на причините

Лекари съветват да не пренебрегвате нито едно състояние, което е свързано със здравето ви. Обикновено усещането за болки в гърлото са показателни за това, че има развиваща се в тялото инфекция. Не малко грипни щамове стартират именно с усещане дращене в гърлото като в последствие се повишава температурата, има ясно изразени мускулни болки, появява се хрема и т.нат.

Така, че е необходимо да се уточни източника, който е основен фактор за появата на гърлобол. Те могат да бъдат:

 • Вирусни инфекции;
 • Бактериални инфекции;
 • Прием са студени или ледени напитки и храна;
 • Външни условия;
 • Алергии;
 • При прекалено високо говорене;
 • Обитаване дълго време на среда с висока запрашеност;
 • Силно пеене и други.

Съобразно източника и причинителя на състоянието на пациента се предприема конкретното лечение с медикамент, който да може да успокои болката и значително да намали нейната сила. Приоритетно е разбира се да се подходи с внимание и да се направи консултация с лекар. На практика това е ключа към правилно проведеното лечение, което ще подобри значително състоянието на болния.

Видове заболявания, лекуващи се с медикаменти за гърло

https://aptekifenix.bg

Различават се няколко типа заболявания, при които е наложително прилагането на точния препарат. Според източника и водещата причина, която провокира съответното неразположение и болки в гърлото специалисти разграничават три типа заболявания. Това са:

 • Ларингит. Характеризира се със загуба на гласа. Причинява сериозно възпаление на ларинкса;
 • Фарингит. Особено болезнено състояние, при което има прогресиращо възпаление в областта зад устата;
 • Тонзилит. Това е тип заболяване, при което се наблюдава силно възпаление на сливиците.

Посещението при личния лекар е повече от задължително. Определящо е да се предприемат ефективни действия по отношение на ефективно лечение, което да намали значително риска от възникване на по-сериозни усложнения. Устната кухина е изложена на непрекъснати атаки от различни патогени и точно в това е причината да се вземат сериозни мерки по отношение на прилагане на сигурни решения за лечение.

Препарати за гърлобол

Подходящите за лечение на инфекции, които причиняват гърлобол не са малко. Основно под формата на таблетки за смучене, сиропи и спрейове са решенията, които можете да откриете в търговската мрежа. Няма съмнение, че ще изберете лекарството, което е предписал специалист, но в случай, че нямате връзка с личния лекар за преглед и консултация можете да предприемете самолечение с някои от следните типове продукти, които дават отлична клинична ефективност:

 • Неоангин. Приема се като универсално решение за лечение на ларингити, фарингити, тонзилити, гингивити и всякакви други инфекции в устната кухина;
 • Ангал спрей е продукт, който е подходящ за използвате от възрастни и деца над 6 годишна възраст. Има антисептичен ефект и е предназначен за локално обезболяващо действие. Има противовирусен ефект срещу някои грипни щамове;
 • Анзибел таблетки за смучене е препарат, който помага при болки и възпаления в гърлото и устната кухина;
 • Джуниър ангин близалки за деца с активно действие срещу възпаленията и болката.

Още много продукти, които имат сигурно обезболяващо и противовъзпалително действие срещу причинителите на инфекциите ще откриете в аптечната мрежа. Изборът зависи от възрастта на пациента както и от интензитета на болката, която изпитва. При липса на възможност за лекарска консултация не пропускайте да изискате информация от фармацевта, която би била особено полезна при взимане на крайното решение за адекватно проведено лечение.

Related posts