Какви мерки да предприемете за ефективна грижа за чувствителна кожа?

козметика за лице

Кожата е най-големият орган, който има не само защитна функция но и разкрива нашата естетичност. За да е млада, красива, стегната и без дефекти ежедневната грижа се оказва решаваща за доброто ни самочувствие. От почистването, отличната хигиена, подхранването и прилагането на лечебни средства за постигане на сияен вид са само част от стъпките, които ежедневно преминаваме за да можем да си гарантираме отлична здравословно състояние на кожата. Важен момент тук е използването на висококачествена козметика, която има съществена роля за поддържане на младост, свежест и красота. Но преди да изберете типа на козметичните продукти, които ще използвате е важно да бъдете наясно с индивидуалните нужди на кожата ви.

LA ROCHE-POSAY – гаранция за справяне с упорити кожи проблеми

Най-сериозно тревога предизвикват не появяващите се възрастови бръчки по кожата на лицето, а проблеми като акне, чувствителна, суха, раздразнена или атопична кожа. С обикновена козметика няма да се справите ефективно с недостатъците, а с доказано ефективен дерматологичен продукт, който да излекува и отстрани  дълбочина проблема.

Специфичните нужди на всеки тип кажа се определят от нейния вид. Склонността към образуване на излишък от себум, сухота, сърбеж, зачервяване и раздразнителност дори от слънце или вятър налага да бъдат взети сериозни мерки. От LA ROCHE-POSAY представят на вниманието ви продукти, които безспорно са състояние да върнат доброто ви самочувствие. Благодарение на колекцията продукти за почистване ULTRA и LIPIKAR  ще се справите с първия етап от ефективната грижа, а именно:

 • Почистване на чувствителна, много суха и склонна към атопичен дерматит кожа;
 • Деликатно премахване на излишния себум без предизвикване на раздразнения;
 • Намаляване на сърбежа при зачервявания и разраняване;
 • Дълбоко липидно възстановяване  с помощта на възстановяващо мляко за лице и тяло, което да приложите след почистването на кожата.

Все повече дерматолози препоръчват използването на козметика от LA ROCHE-POSAY. Причините са в ефективността на гамата продукти както и безопасността на продуктите, грижещи се за вашето здраве.

Превенция и защита на чувствителна кожа

ла рош позе (la roche posay)

Хората с чувствителна кожа са наясно, че трябва да се откажат от дългото излагане на слънце. Да внимават с климатичните промени като вятър, студ или високи температури, които могат да повлияят на състоенето на кожата им. Ако и вие сте попаднали във водовъртежа на използване на какви ли не средства за превенция и да не виждате резултат то е очевидно, че е крайно време да потърсите качествен дерматологичен продукт, който да задоволи вашите критерии и изисквания за ефективна грижа.

Ако наблюдавате следните симптоми:

 • Опъната и стегната кожа;
 • Усещате сърбеж и дискомфорт по всяко време на денонощието;
 • Определени участъци се зачервяват и се появяват ситни пъпки;
 • Дори при докосване изпитвате парене и болезненост.

Това са показателни причини да посетите дерматолог, който да потвърди, че имате чувствителна кожа. Прилагането на медицинска козметика е решението, което би допринесло за създаването на по-добри условия за поносимост и оздравяване на кожата. Изключителна привилегия представят на вниманието ви от LA ROCHE-POSAY с колекцията си продукти за чувствителна и свръх чувствителна кожа.

Превенция

За да намалите риска от поява на проблеми, които могат да повлияят на самочувствието ви е добре да приложите някои от съветите, които споделят от френските дерматологични лаборатории. Те са свързани с:

 •  Поддържане на микробиома, благодарение на продуктите, предназначени за ежедневна грижа и почистване;
 • Възстановяване на защитната бариера за интензивно успокояване;
 • Намалете стреса на кожата като намалите храната, която е типа рискова и може да повлия на състоянието на кожата. Такъв пример са именно пикантните ястия;
 • Приемайте повече вода за да се намали риска от дехидратирате;
 • Намалете престоя на открито при по-екстремни условия, които също могат да въздействат върху състоянието на здравето ви.

Доверете се на марка, която е утвърдена от хиляди дерматолози в цял свят. Осигурете си баланс, свежест и здраве на кожата за добро самочувствие и сияйна кожа.

Related posts