Карнавални маски от rockbunkerbg за Вашето парти

Партито, което организирате с приятели наближава и е време да помислите и за карнавал маски – http://www.rockbunkerbg.com/. Няма да е трудно да постигнете уникалност и дълго да се говори за това колко яко са си прекарали всички. Само ни задайте тематиката и ние ще удовлетворим вашите и тези на приятелите ви желания. Малко известни факти ни показват, че карнавалните маски всъщност са известни още от времето на кралствата в Австрия, Франция и други големи монархии. По време на празненства, които богатите приближени на монарха и дори самият той са организирали често присъствието на куртизанки е било задължително. Именно те са използвали тези карнавални маски като целта им е била те да привличат вниманието на мъжката аудитория. Доста ексцентрични и прекрасно декорирани те са изпълнявали ролята си повече от добре. След това популяризирането на карнавалните маски продължава и с развитието на театралното изкуство. Приемането на друг образ и прикриването на емоциите на актьорите е било възможно именно с подходящите за образа маски, които са се поставяли.imag3343

В наши дни популяризирането на тези карнавални костюми и маски става основно във Венеция.  Креативността и майсторските умения на хората създаващи това изкуство е наистина безкрайно стилно и красиво. Всяка една от тях е достатъчно колоритна и запомняща се и дори е възможно изработката ѝ да бъде толкова изящна и трудоемка, че да са нужни седмици и дори месец за нейното сътворение. Днес във Венеция тези празненства са ценени не само заради това, че по времето им се привличат доста туристи, но и те са всъщност една благоприятна среда за създаване на собствен бизнес, който да изхранва цели фамилии.

Всеки костюм има и прилежаща към него маска. Те са взаимно свързани и синхрона е налице. Венецианските карнавали се почитат от всеки един човек, който има не само интерес, но и е свързан с тази традиция. Музеи на изкуствата са създадени именно за да пазят едни от най-уникалните и съвършени карнавални маски.

У нас такива принадлежности се използват при празненства и почитане на католическият  хелуин. Децата обичат да слагат традиционни парти аксесоари, с които да се забавляват с приятели по време на партито за рожден ден. Забавлението е наистина голямо и именно децата се радват изключително много ако то е и тематично издържано със съответният модел карнавални маски.

Основно тези атрибути се изработват от меки материали, чиято цел е да бъдат не само красиви, но и удобни за лицето на което са били поставени.

 

Related posts