Как малките населени места се справят с битовата престъпност?

Охраната на бизнес и жилищни обекти е необходимост, защото днес сам човек трудно би се справил от набезите на крадци. Частната охранителна дейност е правно обоснована като дейност по опазване на обекти, всякакви мероприятия, лица и интересите им от противоправни действия на трети лица или организирани групи. Споменът за американския филм „Великолепната седморка“ е пример, който още през шестдесетте години на миналия век представя необходимостта от това частни лица застават срещу крадците и бандитите с една обща цел – да защитят интересите на малкото мексиканско градче. Всъщност и днес този сюжет е много актуален в много български села и малки градчета. Затова обединени в общата кауза да защитят личността и собствеността си гражданите предпочитат да заплащат месечна минимална такса, но да имат сигурност като използват услугите на частни охранители. ВИП Секюрити има ресурса да обхване цялата страна и затова много клиенти избират именно тази надеждна компания, която е с дългогодишен опит. Битовата престъпност в цялата страна няма как да бъда сто процента прекъсната единствено от държавната полиция. Трудно селце с десетина старци, което е на път да бъде заличено от картата на страната би разчитало на полицията от най-близкия областен град да осигури необходимата защита.images

Частните охранителни фирми дори имат пакетни цени и оферти, които имат за цел спрямо броя на жителите на населеното място да предложат надеждна охрана на обекти и лица. Това е един от методите, които играят като стопер за бандитите и крадците и даващо сигурност и спокойствие на цели общини. Не е случайно, че дори държавни институции използват услугите на ВИП Секюрити. Частната охрана е доказана със своята бърза и адекватна реакция и разбира се, добре работеща и органите на МВР.

Кражбите са ежедневие. Жалко е, че хората на преклонна възраст не могат да прекарат едни спокойни старини, а се барикадират в домовете си с надеждата тази вечер да не ги посети поредният осверипял крадец. Положението в някои области е повече от нетърпимо и това е причина гражданите да потърсят защита от VIP Security. За пакетни услуги компанията предлага изгодни пакети, които да са достъпни за хората. За да се справят със сигурността на такива населени места охранителите монтират камери, поставят системи за сигнализация и осигуряват патрули, които да гарантират така желаното спокойствие на гражданите. Факт е, че в избралите VIP Security населени места се наблюдава спад на битовата престъпност. Развитието на частната охранителна дейност у нас е свързана и с фирми, които с цел прикриване на собствената си престъпна дейност осъществяват противаправни действия и рекет. Тази практика не можем да кажем, че е прекъсната на сто процента, но със закона за лицензирането на частната охранителна дейност голяма част от тях вече не са част от компаниите, които предлагат такива услуги. VIP Security е в бизнеса от години и предлага надеждност и сигурност на своите клиенти.

Related posts