Защо строителна техника под наем?

Заговорим ли за наем веднага си представяме наем на жилище, автомобил, търговска площ. Но хората от строителния бранш са наясно, че спецификата на сектора е в това да се използва и съответната техника. Ето защо да се възползват от строителна техника под наем е възможност да си гарантират извършване на съответната работа без да се налага да влагат и инвестират средства в машина, която им трябва за определен период от време. В изпълнението на доста строителни обекти като жилищни сгради, административни такива, както и строителството на пътна инфраструктура в страната използването на техника е главен фактор както за превозването на необходимите строителни материали така и за доставянето им на трудно достъпни места. Затова вече почти двадесет години Верина предлага на своите партньори строителна техника под наем от ай-висок клас. Машините и съоръженията са технически гаранционни и притежават нужната документация. Това е определящо, когато наемате такъв тип техника, което на практика означава, че се грижите за сигурността на работниците, които извършват съответната строителна дейност.hook-1943675_1920

Сигурно ще попитате – защо след като строителните фирми имат нужда от такъв тип техника просто не я закупят и ползват при необходимост? За да отговорим на въпроса ще акцентираме върху това, че в зависимост от строителния обект бригадата от строители има нужда от машини, които в друг обект например няма да са необходими. Освен това трябва да се предвиди също така и гараж, в който техниката да се съхранява. С оглед на това, че строителните обекти не винаги са в едно населено място това на практика означава, че за да се придвижи машината или техниката до съответната точка се правят не малко транспортни разходи. Всяка една инвестиция следва да бъде премерено направена. Ако сметките показват, че е по-рентабилно да взимате такова оборудване и техника под наем то се обезсмисля да харчите хиляди левове и да ги поддържате.

Трябва наистина разходите да са ясно  измерими с работата Ви. Отдаването под наем на такъв род строителна техника е също бизнес. Освен, че наемате самата техника обикновено наемателя желая тя да върви и с квалифициран оператор. Ето още една причина да не се занимавате с покупка. Спецификата на машините в строителството изискват и обучени хора, които притежават нужната квалификация за да боравят с нея. Като всяко превозно средство и техника и тук повредите са неизбежни. Ремонтната дейност и разходите по нея не винаги може да покрие фактически извършената работа с машината. Ето защо повечето строителни компании не желаят да поемат такъв риск и предпочита да наемат нужната им строителна техника и да не се обременяват с допълнителни разходи.

Related posts