Ефективни решения за земеделието – дискови брани от MASS

прикачен инвентар

Дисковите брани, заедно с култивиращия прикачен инвентар са едни то най-често използваните съоръжения за почвена обработка. Всеки фермер, залага на високата ефективност и рентабилност на избрания инвентар, с оглед на това да облекчи своята дейност и същевременно да подготви почвата за предстоящи други агротехнически мероприятия като оран или сеитба. Безспорно употребата на дискови брани води до еднородност на почвата, подобрява нейната хранителна специфика и е главен ресурс за елиминиране на плевелната растителност. До известна степен браните и култиваторите имат препокриваща функция, но в зависимост от самите качествени характеристики на почвата като влажност, твърдост и други фермерите залагат на съответния мощен инвентар за да извършат съответната нужна обработка.брани качествени

Дискуването както още е известно това мероприятие има целта да раздроби големите буци, които са се образували от дълбоката оран, валежите и други метеорологични условия, които влияят върху състоянието на почвата. Режещите дискове, които се използват при този процес изключително ефективно се справят едновременно както с плевелите така и с образувалите се буци. Раздробяването на почвата и смесването на всякакви растителни остатъци, дори заравняването ѝ е предпоставка да подобряване на плодородието на почвата и осигуряване на едно добро легло за разсад и семена, които ще бъдат положени в нея. Това е причината да наричат дисковите брани мощен и необходим инструмент,  който земеделските стопани осъществяват своята дейност.

Разнообразието от дискови брани на пазара е предпоставка фермерите да изберат именно модела, който е най-високоефективен за тяхната дейност. Освен това е добре да се има предвид и теглителната мощ на трактора, с който разполагате. Много стопани първо избира трактора, който би бил необходим за работата им и след това,съобразявайки се с неговите параметри и възможности подбират идеалния прикачен инвентар. Затова ако ще избирате дискова брана е добре да запознаете консултантите с вида на вашия трактор и основните обработки, култури и други специфики, които да могат да ги ориентират в това да предложат най-доброто решение. Защото от това с каква брана ще извършвате дискуването можете драстично да намалите или пък увеличите разходите за съответните обработки. А не бива да забравяме, че и земеделието е комерсиален сектор, в който трябва да излезете на печалба.

За да сте сигурни в качеството и здравината на дисковите брани се доверете на вариантите, които се предоставят с марка MASS. Голяма част от българските фермери залагат на доверен производител за да не бъдат изненадани в най-неподходящия момент.  В зависимост от вида на захващане, боя на дисковете, както и тяхната големина, параметрите на обработваните полета и други  най-голямо разнообразие стопаните ще намерят именно при производител с доказан имидж. Изберете дисковите брани на MASS.

 

Related posts