За неволите и вълнуващите преживявания по автокъщите в София на един кандидат-купувач на употребяван автомобил

употребяван автомобил

Всеки познавач на търговията с автомобили втора ръка ще ви препоръча независимо от къде сте да минете и през автокъщите в София. Действително тук множеството търговци имат какво да ви предложат, но бъдете готови и за това да бъдете потенциално излъгани. Или максимата – много автокъщи – повишен риск от измами тук е в голяма степен, затова е препоръчително да имате едно наум ,когато тръгвате към най-известния квартал с най-много такива битаци за коли втора ръка. Не е тайна, че има  много голям шанс просто да си загубите времето тук. В желанието си да намерите идеалната кола, перфектния семеен автомобил, както и супер здравата и сигурна такава може да удари на камък. Не е ясно дали офертите, на които ще попаднете в автокъщи софия ще са удовлетворяващи, леко задоволяващи или пък въобще не покриващи вашите критерии, но пък сте длъжни да опитате, защото искате по-нова употребявана кола. Предизвикателство си е, някой го отдават дори на късмет да попаднеш на читав продавач. Ама и цената не е без значение и знаеш, че като попаднеш в такава ситуация е задължително да се пазариш. Сигурни ли сте, че имате шанс да се справите с обиграните търговци на коли в София и да излезете сухи от ситуацията – нова кола, в прилично състояние и без да сте дали един куп пари? 

автокъщи

Това са размислите и страстите на един типичен търсач на силни усещания … т.е. кандидат – купувач на употребяван автомобил. Много лесно изглежда отстрани да даваш съвет на приятел или роднина, ама когато сам попаднеш в такава ситуация се чудиш в коя точка на България да отидеш за да си намериш добро превозно средство, което да покараш поне 5 години. А се насочваш към София поради огромния избор на автокъщи, който имаш. Но ако си от Стара Загора  или пък Обзор наистина трябва да имаш ясен план за действие. Не е малко пътя, който ще се наложи да биеш за да стигнеш до столицата, а от там нататък да правиш анализ на автокъщите и да избираш кола. Така, че без значение от къде си и колко километра ще трябва да изминеш до София за своето поредно и вълнуващо предизвикателство, а именно избора на употребявана, ама по-новичка кола ти трябва план. Плана задължително включва анализ на пазара. Задача номер едно е да се намерят по-читави автокъщи, с две думи такива, които лъжат, но не толкова брутално и грозно. То е ясно, че за всеки търговец колите, които продава са повече от перфектни, ще ги карате минимум 10 години и само ще сменяте масло и ще сипвате бензин, ама наистина няма толкова запазена кола, която е карана от възрастна дама и винаги е била прибирана в гараж. Как пък само жени продават колите си? ако трябва да се анализират и шофьорските умения на предишната собственичка ще ни отнеме много време, така че подминаваме подобни тривиални словоизлияния от страна на търговците и следваме максимата –  да взема да проверя в Интернет кои от автокъщите в София се ползват с добро име.

Ами оказва се, че коментарите наистина са противоречиви. Доворни, недоволни, вбесени, частично разочаровани – всякакви клиенти има на коли закупени от автокъщи в София. Една от тях обаче ми направи особено впечатление, защото се оказа, че фирмата освен два автосалона у нас, от които единия е в София, разполага и с такъв в Германия. Това наистина ме впечатли до голяма степен, защото даде ценна информация за това, че колите не купуват и събират от някоя автоморга. Ако пък и вие хвърлите поглед на марките и моделите в тази автокъща в София ще се убедите, че не става въпрос за предлагани 15 годишни таралясници, готови да се разпаднат докато ги шофирате. Има атрактивни предложения, които хващат окото и това наистина е повод да планирате няколко тест драйва на онези возила, които са ви допаднали. А автокъщата е Капитол и ако сте тръгнали към София с ясната мисъл да се приберете у дома с по-новичка кола то първо перовете там. Професионализма  си личи и определено ще се почувствате като бял човек, а не като поредния предстоящ да бъде измамен авто купувач.

Related posts