Как да изберете матрак за детско легло?

матрак за деца

Повечето родители си признават, че когато избират продукти, които да бъдат ползвани от техните деца са склонни да инвестират много повече средства от обикновеното. Това е не случайно и действително е напълно оправдано. Все пак всеки иска да осигури най-доброто за своя наследник и да му предостави прекрасни условия за развитие. Така, че облекло, обувки, аксесоари, детско обзавеждане са онези неща, с които нито един родител не би направил компромис по отношение на правилно направения избор. но какво ще кажете за матраците? И тук ли е важно да се избере най-скъпия за да се гарантира спокойствие, пълноценна почивка и здравословен сън? Всъщност, когато се нуждаете от матраци за детски легла не цената следва да е основен приоритет. Специалисти в производството на матраци и ортопеди дават много ценни съвети, които всъщност нямат нищо общо с офертите като ниски или високи цени, които срещаме на пазара.

детски матрак

Оказва се, че правилния матрак за детско легло не е най-скъпия, а онези, който е предназначен за ползване от деца. За справка посетете физически или онлайн магазин за матраци и ще забележите, че детските такива са обособени в отделна категория. Питате се защо това е така? Ами много просто – детските матраци са изработени със специално внимание и тук се залага на съвсем различни приоритети от останалите, които са предназначени за използване от възрастни.

При матраците за детски легла основен акцент е ортопедичността. Ако направите консултация с ортопед и го запитате какъв матрак да закупите за леглото на своето десет годишно дете то отговора може да ви изуми. Задължително  е детския матрак да бъде с висока твърдост. Причините за това са във факти и обстоятелства, които имат тясна връзка с развитието на костната система на детето. Тъй като в израстването на децата е важно те да имат правилна стойка за да се избегнат редица изкривявания на крайниците и гръбначния стълб то е важно не само на какъв стол пишат домашните си, но и на какъв матрак спят. Когато матрака  е твърд тялото остава в стабилна позиция, което позволява на костите да се развиват правилно. При мек матрак има много голяма опасност да се получат гръбначни изкривявания, тъй като костите се отпускат и нямат нужната им стабилност.

Така, че когато купувате детски матрак за леглото на вашето отроче не се водете по цената, а търсене онези модели, които са обозначени като „детски“. Всъщност самите производители на такива продукти са достатъчно отговорни за да предоставят напълно качествени ортопедични решения, с които да подпомогнат правилното развитие и спокойствието на децата по време на сън и почивка.

Related posts