Смяна на водомер – три важни съвета

смяна на водомер

Мисията ни в днешната публикация е да открием най-добрите оферти за смяна на водомери в София. колкото  и странно да ви звучи това е мероприятие, което следва да бъде извършвано веднъж на 10 години от страна на собствениците на жилища. Това се отнася за физическите лица, а при юридическите нещата се разглеждат като друг режим, с който сега няма да се ангажираме с подробности. И така ако живеете в стара панелка в столичния квартал Люлин и сте получите известие от водопроводното дружество доставчик на вода, че е настъпил момента за разрешаване на казуса с подмяната на водомера то със сигурност си задавате доста въпроси за цени, майстори и т.нат. Логично е да се вземат в предвид всички тези неща, защото в крайна сметка е от решаващо значение да извършите смяната в сок, което да ви гарантира, че няма да се налага да плащате излишни разходи за неустойки по договора ви със софийска вода АД. А решение със сигурност ще откриете в Интернет и търсенето, което ще ви насочи към експертен екип е именно смяна на водомери град София. Има три основни неща, на които трябва да обърнете специално внимание, когато наемате фирми за смяна на водомера ви. За да не се лутате в излишна подвеждаща информация ние ще ви ги изброим за да ги имате под ръка при необходимост. И така:

нов водомер
  • Задължително е ВиК фирмата, която ще извършва тези водопроводни услуги да е лицензирана. Това на практика означава, че вие като клиент няма да се ангажирате с никакви действия и работа, а целия процес ще бъде извършен от компетентен екип. В услугата се включват всякакви демонтажни и монтажни дейности, както и съставянето на протоколи, които се представят като доказателство във ВиК дружеството, като основна страна по договора. Лицензираната фирма има също така пълно право да постави пломба след извършването на тест на системата, както и да узакони новия ви водомер. И така за вас остава само да подпишете приемо-предавателния протокол и да си заплатите съответната такса.
  • Не се хвърляйте в подбор на фирми, които предлагат уж ниски цени. Обикновено в последствие се оказва, че дължите повече от уговореното и така не само, че не се гарантира качество, но и цената е драстично по-висока. Това, че една компания има лиценз за предоставянето на услугата смяна на водомери град София не означава, че ще останете удовлетворени от работата. Затова се постарайте и търсете такива компании, които наистина издават гаранция, документ за заплатената сума и не ви извиват ръцете с мними ремонти, които виждате ли са наложащи и трябва още сега докато се сменя водомера да бъдат направени. Практиката показва, че такива фирми бързо биват елиминирани от пазара и лошата им репутация дори и в голям град като София наистина ги съсипва. Затова не допускайте да си навличате излишни разправии, а доверете смяната на водомера ви на опитни и ползващи се с уважение лицензирани ВиК фирми.
  • Избора на нов водомер е много голяма отговорност. Фирмите, които ще извършат смяната обикновено предлагат няколко варианта. Идеята е всеки потребител да намери своето бюджетно решение и наистина това да не повлияе на финансовата му стабилност. От ВиК Хелп призовават да изберете по-модерно решение от типа на водомери с дистанционно отчитане на показанията. Това е много голямо улеснение, което потребителите осъзнават едва, когато са се вслушали в съвета на специалистите и определено са останали доволни от факта, че целия процес по подаване на показанията за изразходеното количество вода се подава чрез модерна система.

Смяната на водомера е отговорност, която не е за подценява. Избора на фирма, компетентно извършена услуга както и добра цена са в основата на това потребителите да получат онова, от което се нуждаят.

Related posts