Как да определим размера на нужния ни двулицев матрак

матраци

Редица критерии и изисквания имаме, когато избираме продукти, отнасящи се до нашия здравословен и пълноценен сън. Освен традиционния въпрос, който си задаваме – с две лица или едно да бъде матрака то на втора позиция това, върху което е важно да помислим е неговия размер. Ще кажете, че е лесно и с оглед на това колко голяма е рамката на леглото се избира и такъв матрак. правилно сте се ориентирали, но наистина не е достатъчно само да фиксирате габарити 160/200. Двулицев матрак 160/200 има и височина, която също е редно да бъде уточнена преди да натиснете бутона за онлайн поръчка.

Основни характеристики на матраците

Ширина, дължина и височина – това са основните габаритни размери, които е важно да вземете предвид, когато се търси точния за леглото ви матрак. И ако варианта 160 на 200 ви удовлетворява то следваща крачка е да се определи идеалната височина.

По-висок ли да е матрака или да е с нормални 22-24 см? Интересен въпрос, който не трябва да подценявате. Стана ясно, че рамката на леглото и матрака трябва да бъдат в идентични размери, но първосигнално забравяме да помислим за височината, която пък всъщност е оказва основен фокус за нашия комфорт. Защо това е така:

Двулицеви матраци
  • Колкото по-висок е един матрак толкова по-удобен е за тялото ни;
  • Височината на матрака ни дава онова усещане за облачна безтегловност;
  • Максимално високия матрак предлага повече анатомичност и грижа за потребителите.

Не са малко акцентите, които имат отношение спрямо размерите на матрака и ако вашето легло е с 160/200 то и матрака ще бъде в такъв размер. Предвид стандартните габарити за спалня се препоръчва височина от 26-30 см, което напълно да удовлетвори вашите нужди и потребности. Приятните сънища са гарантирани само ако се заложи на матрак, който наистина да гарантира качество, издръжливост, ергоночинност и мекота.

Двулицеви матраци с размери 160 на 200 с разнообразни височини ви очакват в каталога на онлайн магазин МебелиАрена.

Related posts