Скритите течове – как се откриват и отстраняват лесно и бързо

водопроводчик

Иновациите във водопроводния сектор са най-изявени сред фирмите от София. определено за да привлекат повече клиенти и да си гарантират висок рейтинг водопроводчиците разчитат не само на своята сръчност и умения, но също така и на технологиите, с чиято помощ пестят време, намаляват разходите и отговарят н а100 % на нуждите на домакинствата, попаднали под ударите на водопроводните аварии. Днес ще ви разкажем за новостите, които доста успешно се прилагат в областта на откриване на скрити течове както  и причините все повече фирми не само от София, но и от страната да разчитат на тези новаторски методи за разрешаване на авариите.

Новаторски начини за локализиране на скрити течове

И вие, и съседите ви, както и вашите приятели и близки живеещи в София не са застраховани от това в домовете им да не се появи скрит теч. Без значение дали обект на ремонт ще бъдат нови или стари инсталации този вид течове могат да създадат доста сериозни проблеми. Факта, че само подозирате за съществуването им е повод за притеснение, тъй като водата може да достигне до места, които да провокират разрушителни процеси, сериозно увреждащи стабилността на сградите. Това налага при най-малки съмнения да се заложи на експертна оценка и анализ, които да покажат дали поводите ви за притеснение са основателни.

Когато потърсите в Интернет София – откриване на течове чрез безразрушителни методи наистина ще осъзнаете, че има невероятно бърз метод за да се установи наличието на проблем. И ако преди десетилетие се налагаше да се къртят плочки и да се разрушават всякакви облицовки за да се разбере дали има теч и как именно той да бъде отстранен то този етап на „откриване“ днес е сведен само до едно бързо обследване с модерна апаратура, която:

 • Дава яснота за точното местоположение на аварията;
 • Спестява време;
 • Елиминира всякакви разрушителни действия от страна на водопроводчиците;
 • Спестява на домакинствата от София доста пари за ремонт.

Има няколко доказано работещи способа, при които се използва апаратура за откриването на скритите течове:

 • Термокамери;
 • Ендоскопски камери;
 • Влагомери.

Удобството на всеки един от методите е в това, че локализира до милиметри мястото на проблема във ВиК системата. А това несъмнено е повод водопроводчиците от София да предприемат максимално адекватни мерки за правилното разрешаване и отстраняване на теча.

Термокамери – предпочитани уреди при установяване на скрити течове

Въпреки, че способите и методите за безразрушителни действия при откриване на крити течове са доста то много от специализираните водопроводни фирми от София разчитат най вече на термокамерите. Причините за това са напълно основателни и в следващите редове ще ви запознаем с тях:

 • Самите устройства са много леки и лесно преносими.

Те приличат на дигитални термометри, които установяват температурните разлики зад стени, зидове и облицовки. Компактни са като габарити, което дава възможност на водопроводчиците да ги носят в чантата за инструменти;

 • Лесни за използване. Не е необходим специален обучителен курс, с който да можете да боравите с уреда. Реално само инструкцията за употреба е достатъчна за да се сдобиете с нужните познания за устройството и неговото функциониране;
 • Дава възможност за максимален периметър на обследване. Въпреки мини размерите си термокамерите са невероятно функционални, тъй като могат да изследват както жилищни пространства така и да установят теч по вертикалата на входа на блока в София, в който живеете;
 • Установява с точност 90-98 % местоположението на теча. Наистина колкото по-прецизно се локализира мястото на аварията, толкова по-бързи и навременни мерки могат да се вземат за отстраняването ѝ.

Не на последно място ще акцентираме и върху това, че метода откриване на течове със специализирана апаратура е най-евтиния вариант, с чиято помощ можете да се отървете от битовите неволи. ВиК Хелп София предлага на своите клиенти ниски цени, прецизно и коректно решение за всякакви скрити и явни течове. Така, че при проблем можете спокойно да се доверите на професионален екип с утвърден и доказан опит.

Related posts