Водопроводни течове – как се откриват

водопровод

Най-неприятни за отстраняване са така наречените скрити течове, а причините за това се крият не само в това, че обикновено са труднодостъпни, но и поради факта, че са сред онези ремонти, при които е доста сложно откриването. Все повече експерти по ВиК услуги предлагат на вниманието ни новаторски тенденции, които са свързани с бързото и коректно локализиране на авариите. А на https://vikhelp.com/otkrivane-otsraniavane-techove/ ще откриете достатъчно информация относно това какви са съвременните методики и новаторски подход, който прилагат водопроводчиците с цел да се осигури много по-прецизно локализиране на проблемите по водопроводната инсталация.

Причини за скрити течове

Скритите течове се появяват на всякакви места. Със сигурност не са от най-предвидимите, но когато се касае за стара инсталация са наистина неизбежни. С новаторските тенденции и прилагането на апаратна диагностика става все по-лесно и възможно да бъдат прецизно открити авариите, които създават не малко проблеми. А скритите течове крият сериозни рискове не само за правилното функциониране на водопроводната инсталация, но и за вашето здраве, така че дори при най-незначителен симптоми на теч не ги подценявайте, а търсете специалисти, които са оптимално отговорни към вашите проблеми.

Вик

Апаратната диагностика е изключително важна, тъй като:

 • Решава по най-бързия начин диагностицирането на евентуална авария;
 • Прецизно установява точното място;
 • Спестява време;
 • Локализира проблема с до 98 % коректност, което свежда риска от излишни разрушения до минимум;
 • Максимално щади имота от къртене и разрушения;
 • Метода е евтин;
 • Дава информация в момента на провеждане на изследването;
 • Благоприятен е за обследване както на скрити водопроводни течове така и на топлозагуби, течове от покриви, подземни води и други.

Безспорно апаратното дианостициране, което се предлага като услуга от ВиК Хелп е сред най-добрите решения, с които си спестявате време и пари. Вече не е необходимо да подлагате имота си на каквито и да било екстремности като къртене, което не винаги дава благоприятни резултати и гарантира откриването на теч. Точно поради това е много по-обективно и ефективно да се подходи отговорно и да се заложи на такива модерни способи, при които бързината и прецизността са в основата на добре организирания процес.

Кога да наемем специалистите от ВиК Хелп за апаратно диагностициране на теч

Тенденциите са насочени към това да се намери разумен и правилен подход за коректно и бързо реализиране на откриването на течове. Много хора се питат как да разберат кога има потенциална опасност и се нуждаем от професионална подкрепа за диагностика на имота им. Има някои специфични симптом, които са решаващи за това да се стартира процедура по анализ с апарат за откриване на течове.

Ще ви запознаем с някои от симптомите на скритите течове, които са особено решаващи  за наемането на екип, който да установи дали действително съмненията ви са основателни:

 • Водата е с лошо качество

Ако забележите утайки, ръжда, необичайно мътна вода, която е с влошен и неприятен вкус е добре да се обърнете към водопроводчик;

 • Забелязвате, че налягането на водата е прекалено ниско

Недостига на налягане се отразява на работата на бойлера, съдомиялната, пералнята както и на душа, който е много нестабилен при подаване на нужното количество вода за да го ползвате и си вземете душ;

 • Определени участъци п пътя на тръбите образуват конденз, появява се плесен и мухъл, а от там и неприятна миризма на влага;
 • Повишаване на сметките за вода

Обичайните сметки за вода са едни, но през последния месец установявате двойно увеличение, което е напълно неоснователно, поради еднотипното потребление, което не сте променили.

Ето ви няколко фрапиращи причини, които показват, че имате пълното основание да наемете специалистите от ВиК Хелп за да направят диагностика на водопровода за наличие на скрити течове.

Related posts