Проследете модата при интериора със спалните комплекти на Богдан Мебел

Постоянно се говори за актуалните тенденции при интериора, за тяхното влияние върху нас, за критериите за избор на нови мебели и т.н. Темата за жилищното обзавеждане вълнува всички нас, като почти няма човек, който да не е пряко заинтересован от това какви спални комплекти или кухненско обзавеждане са най-модерни в момента.

Днес фокусът на темата е обособяването на стаята за сън, където ежедневно релаксираме и се отдаване на любими свои занимания, като например четене на книга, гледане на филми, сладка дрямка в неделя следобед и др.

Какви модели спални комплекти ще открием на пазара

Подобни комплекти мебели се предлагат в разнообразни вариации, така че всеки един потребител да открие идеалния за своята спалня модел спалня. Класическият избор включва легло, две нощни шкафчета и гардероб в определени размери, но има и доста по-разширени модулации, при които присъстват компоненти като скрин, тоалетка и др.

Кои са водещите тенденции при жилищния интериор

Най-хубавото от всичко, това е онзи момент, в който е време да се отдадем на преглед на тенденциите при спалния интериор… Тогава е време да отворим широко вратите за красотата, която ще помете сетивата ни с урагана от оригинални и класни решения, за които дори няма да сме съвсем готови.

Но нека по същество – сред най-актуалните към днешна дата трендове при спалните комплекти са тези в минималистичен и модерен стил, тези в стил Рустик и Бохо, Арт Деко обзавеждането и класическият подход, с който „играем на сигурно“ и поемаме минимален риск да излезем извън зоната си на комфорт. Освен, ако не искате да направите именно това…

Как да бъдем оригинални с избора си на обзавеждане

Инвестицията в нов спален комплект може да бъде добър повод да покажем на какво сме способни в творчески план. За да покажем оригинално мислене, е нужно да заложим на следните варианти за обзавеждане:

  • Игра на цветове и текстури – този леко еклектичен подход ще ви помогнем да забравите завинаги за посредствените резултати, които са крайно незадоволителни;
  • Отворени зони, които са разделени с „невидими“ граници – можете да постигнете този ефект, ако домът ви е просторен и използвате мебелите за поставяне на желаните „очертания“;
  • Смесване на стиловете. Не е нужно да следвате само едно единствени стилово направление – можете да постигнете топ ефект и чрез комбинирането на няколко, като по този начин ще бъдете оригинални в подхода си.

Водещо условие при избор е да преценим внимателно наличната площ, което е и основното при покупката на спален комплект. Ако искаме да го разположим безпроблемно в помещението за сън, е нужно да сме сигурни, че свободната площ ще ни е достатъчна, за да позиционираме избраните от нас мебели.

 

 

Related posts