Стилен, удобен и различен: портретът на съвременния дом

Няма дом, който да не „заслужава“ да бъде пропит с красота, а всеки сантиметър от него да напомня за съвременната мода, която и през 2022 ще ни предизвика. Без значение дали живеем в малко или голямо жилище, то трябва да бъде обзаведено удобно и актуално, така че ежеминутно да намираме в него поводи за усмивки, условия за пълноценен релакс и повод да се гордеем с постигнатото.

Какво ще е популярно при домашния интериор тази година

От https://mebelilenistyle.com напомнят, че тенденциите при жилищния интериор се менят постоянно. Те никога не ни оставят да скучаем, а посредствените решения малко по малко отстъпват на оригиналните и тези с потенциала да станат част от устойчивата мода. През 2022 можем да очакваме следното:

  • студените цветове ще се грижат за настроението ни – те ще са стилният завършен на жилищния интериор, който „обича“ неутралните и базови тонове. Удачно е да се разнообразява с по-ярки нюанси, които да присъстват на подходящите места;
  • дзен културата в сърцето на дома –все по-популярен става този тренд, защото е нещо различно и нещо, което не се среща всеки ден. Ако сте склонни на експерименти и нямате нищо против да експериментирате в интериорен план, заложете на дзен обзавеждането и ще се сбогувате завинаги с посредствеността;
  • естествените материали ще са „новото черно“ – през 2022 се очертава да присъстват все по-осезаемо в българския дом, което се дължи на ефекта, който се постига с тях. Внасят „топлина“ в жилището, правят го да изглежда уютно и сигурно място, а междувременно се грижат и за това да не ни липсва практичност;  
  • заоблените форми ще доминират при всички видове мебели –те внасят мекота в жилището, с поред Фън Шуй са най-доброто решение при избора на обзавеждане на която и да е стая. Шкафовете могат да бъдат поръчани със заоблени ъгълчета, масата в трапезарията да е с кръгла форма, както и подовите настилки, а острите предмети и мебели е хубаво да се избягват;
  • сините акценти ще гонят посредствеността – канапе или фотьойл в турско синьо би бил идеалният завършен на интериора в хола, където най-важен е уютът. Жълтият цвят ще е също много актуален през 2022 година, когато смелите и нестандартни решения ще са високо ценени;
  • ретро детайлите ще правят нещата съвършени – никога не е излишно да внесем малко от миналите епохи право в дома си, където промените никога нямат край. Секция във Винтидж стил или дребни елементи в ретро стил – варианти да поканим миналото в бъдещето има много.

Освен да вземете под внимание актуалните тенденции, трябва да се водите и по собствените си предпочитания, свързани с бъдещото жилищно обзавеждане. То трябва да комбинира естетиката с качеството, функционалността и изгодните цени, на които всеки държи.

Как да обзаведем малко жилище, споделят от Лени Стил

Много хора живеят с убеждението, че малкото жилище се обзавежда трудно, защото не предлага особено голямо „поле за изява“. Това обаче съвсем не е така, защото с правилните решения могат да се постигнат наистина чудесни резултати!

Дори и дом с минимална площ би могъл да се превърне в едно гостоприемно и модерно място за живеене, където заедно със семейството си да се чувстваме винаги отлично. Модерните интериорни решения съчетават красотата с практичността, което не лишава потребителите нито от естетика, нито от комфорт.

Ако домът ви е малък, заложете на пространствата от отворен тип, на светлите светове и допълнете основното осветление с акцентно. Можете да монтирате подвижни прегради, а не врати, както се прави в по-голямата част от случаите. Друга добра идея за мебелиране на „скромни“ апартаменти са вградените мебели, които не заемат никакво място.

Защо да заложим изключително на онлайн търговията 

Интернет магазините за мебели ни дават 24/7 достъп до тях, както и да пазаруваме по всяко едно време от денонощието. Цените в онлайн магазините са по-ниски, а отсъствието на какъвто и да е физически контакт дава шанс на потребителите да избират и обмислят продуктите на воля, без да бъдат обезпокоявани от обслужващия персонал.

Related posts