Какви удобства предлага наличието на вентилатор в бнята

Дизайнерски вентилатор

Вентилирането на въздуха в затворени помещения осигурява приток на кислород. Такъв е случая с баните и тоалетните, които са вътрешни и нямат излаз до прозорец. За да се осигури проветрение и вентилация в помещението то е необходимо да се предвиди съответното устройство, което може да послужи за подобряване на условията за ползване на зоната. В случая задължителен елемент от оборудването се оказва вентилаторът, на който разчитаме за бързото освежаване на въздуха след къпане и разсейването на парата, която се е получила от топлата вода. Представените варианти от mebeliarenа вентилатор за баня са ефективното решение, от което се нуждаете за да предотвратите появата на мухъл и плесен в мокрите помещения.

Как да определим мощността на вентилатора

Навярно ви  направило впечатление, че по отношение на дебит и енергиен клас колекцията от вентилатори е доста мащабна. Наистина не е за подценяване факта, че когато се инвестира в подходящ е добре да се определи мощността. Колкото по-мощен е продукта то толкова по-ефективно ще бъде осъществена вентилацията в помещението.

На практика според БДС стандартите за баня с квадратура между 4 и 6 кв.м. се нуждаете от модел, който да бъде с капацитет 90 м3/ч. Разбира се тези стойности са относителни, тъй кат все пак се налага да се вземат предвид и редица архитектурни обстоятелства, които имат връзка с бързината на проветривост и други. От значение е също така:

  • Дали вентилаторът е вертикален или хоризонтален;
  • Какъв е корпуса му;
  • От какъв материал е произведен;
  • Какъв е размера на отвора, през който ще се вентилира въздуха т.е. какъв е дебита му.

Сами разбирате, че да се избере такъв аксесоар за баня не е толкова лесно колкото изглежда.

Някои впечатляващи екстри

 вентилатор

Безспорно ще се вдъхновите от това докато се къпете да имате музикален фон, който да допринася за вашето добро настроение. Ето, че съвременните модели вентилатори са толкова ефективни, че могат да се погрижат за вашия комфорт докато сте в банята. Сред интересните неща, които са фактор и могат да гарантират отлично оборудвана среда са някои от следните екстри:

  • Часовник с аларма, която да настроите в случай, че бързате за среща и не бива да се застоявате дълго във ваната;
  • Аудио система за озвучаване на банята;
  • Тих режим на работа;
  • Наличие на филтър, който да премахва неприятните миризми и други.

В каталога на онлайн магазин Арена ще откриете страхотни и съвременни идеи за вентилиране на банята. Възползвайте се от тях сега и инвестирайте в най-функционалния за банята си вариант.

Related posts