Кои са предимствата на отоплението с камина на дърва с водна риза

камина с водна риза

Все повече домакинства изпитват сериозни затруднения със справянето с месечните сметки през зимния период. Най-сериозни са сумите, които се налага да бъдат плащани за отопление. Повишаването на цените на основни енергийни ресурси определено се отразява пагубно на джоба на потребителя и той бива изправен пред предизвикателството да избере да стои на студено или да направи кардинални трансформации по отношение на използваните отоплителни уреди. Може би и за вас не е алтернатива да студувате през зимата. Решения разбира се има и то за цялостно оборудване на имота с инсталация, която ще допринесе за по-спокойното и икономично посрещане на зимния сезон. Едно от предпочитаните и с доказана перспективност е използването на камина на дърва с водна риза. Как този на пръв поглед примитивен уред може да реши казуса с отоплението ще разкрием в днешната публикация.

Принцип на работа

Главен приоритет на този тип уреди е именно принципа, по който те успяват да осигурят топлинната енергия до помещения, които са с различна отдалеченост от мястото на инсталация. Характерно за моделите с водна риза е, че посредством загрят флуид, който обикновено е вода топлината се разпространява до всяко едно помещение, което е включено в инсталацията.

На практика с разходна норма за достигане на определена температура успявате да поддържате топъл целия дом. Има защо да се разглежда като рентабилен и ефективен такъв уред предвид факта, че не се нуждаете от отделни такива, които да бъдат използвани в различните помещения на имота.

Принципа на работа е в основата на това да помислите как ще отоплявате жилище, което е с площ над 100 квадрата. Особените перспективи в случая се дължат на:

 • Отличната ефективност на камината;
 • Значително ниски и постоянни цени на дървата като основен ресурс за поддържане на топлината;
 • Отопляване на целия имот;
 • Ниска първоначална инвестиция;
 • Значително дълъг експлоатационен период.

Водната риза е предпочитан принцип за работа при камините, тъй като многофункционално решение, което би могло да ви осигури много повече уют, комфорт и отлични условия за посрещане на студените дни и нощи.

Колекция от практични решения

камина

Обединява ги наличието на водна риза, която позволява да спестите голяма част от разходите за отопляване на имота си през зимата. Но няма как да не отбележим, че процесът може да се извърши от различни по дизайн, начин на инсталация и други особености уреди. Можете да опознаете колекцията от многообразни идеи и решения за камини на дърва, които ще откриете в каталога на Balkan Energy. Търговеца събира на едно място за улеснение на клиентите си практични и доказани решения, които се характеризират с:

 • Доказани качества;
 • Утвърденост на световните пазари;
 • Икономичен режим на работа;
 • Висока ефективност;
 • Дълголетие;
 • Екологичност;
 • Добри цени и други.

Внимание заслужават камините на дърва от производители като Alfa-Plam, Skladova Tehnika, Victoria 05, Zvezda, Прити и други.  Съобразявайки се с техническите параметри и особености на представените модели можете да инвестирате в онзи вариант, който напълно да отговори на очакванията ви. Изключително сигурни, надеждни и функционални варианти за икономично отопление ще откриете тук, а цените има защо да бъдат определяни като разумни.

Основни аспекти при покупка на камина на дърва с водна риза

Твърдението, че всяка една камина на дърва би ви гарантирала най-добри условия през зимата не са оправдани. Няма никакво съмнение, че когато ви предстои да вземете правилно решение относно подбора на практична и приятна атмосфера това, което е водещо са именно всички онези обстоятелства, които се характеризират с подобряване условията на живот в имота. Точно затова не са без значение принципите за покупка.

Основните са свързани с:

 • Площ, която ще отоплявате с камината на дърва с водна риза;
 • Начин на разпространение на топлината – радиатори, водно подово отопление;
 • Бюджет за инвестиция в уред и отоплителна инсталация;
 • Мощност, спецификация по отношение на техническите данни и други.

Не правете компромис с избора на камина на дърва с водна риза, тъй като това са уреди с огромен потенциал и отлични перспективни условия за експлоатация.

Related posts