Как да изберем подходящ дом за стари хора?

Изборът на подходящ  дом за стари хора  не е от най-лесните задачи. Заведенията от този тип у нас стават все повече, но техният стандарт и набор от предлагани услуги варират. В края на краищата всеки иска да осигури на своите близки най-добрите условия за живот и грижа. В тази статия ще разгледаме на какво трябва да се обърне най-голямо внимание, когато избирате дом за стари хора.

 

Топ 5 неща, които трябва да имате предвид

Доверието и опита на персонала в дома

Когато отидете в дома, добре е да се запознаете с персонала. Също така е добре да знаете кой управлява заведението. Несъмнено опитът е важен. Ако имате възможност да се запознаете с роднини на други пациенти, които вече живеят от години в дом за стари хора Вила Швейцария, това ще е още по-хубаво. Те могат да споделят мнението си и да ви ориентират дали това заведение е подходящо за вашия близък.

Предлаганите медицински услуги

Това е един от най-важните въпроси. Полагащите грижи трябва да имат подходяща квалификация и опит в работата с възрастни хора. Не по-малко важна е и възможността за ползване на помощта на семейния лекар. Заведението трябва да позволява и контакт между ординаторите и лекарите специалисти.

Възможност за ползване на медицински и рехабилитационни лечения

За здравето и състоянието на възрастните хора също е много важно да могат да ползват услугите на физиотерапевти и рехабилитатори. Вниманието ви трябва да привлекат старчески домове, които предлагат този тип услуги. Ако домът разполага с модерно оборудване за рехабилитация и оборудвани стаи за рехабилитация с професионално обслужване от физиотерапевт, това е прекрасно.

 

Инфраструктура и оборудване на избрания дом за стари хора

Добре би било да опознаете старческия дом „отвътре“, за да разберете какъв е стандартът на оборудването на заведението и в какви стаи се настаняват възрастни хора. Такова място трябва да бъде приветливо, домашно и уютно за обитателите, така че че се чувстват като у дома си. В най-добрите домове се предлагат удобни двойни и тройни стаи със санитарен възел.Възрастните хора могат да прекарват свободното си време заедно в просторна всекидневна с телевизор и други забавления. Сградата трябва да е без всякакви архитектурни бариери, които да възпрепятстват трудноподвижните възрастни хора.  

Обстановката в дома

Чистотата и естетиката на също са много важни.

Възрастните хора трябва да имат възможността да достатъчно време на открито, за предпочитане сред природата. И всичко това трябва да се случва в безопасна, спокойна среда.

Related posts