Защо да изберем професионалното почистване на матраци?

почистване на матрак

Хората рядко се замислят колко много време от живота им преминава в леглото по време на сън. Всичко, което ви заобикаля в този момент има значение не само за комфорта, но и за вашето здраве. Най-важният елемент всъщност не е леглото или спалните завивки, а матракът върху който сте разположени. Той трябва да се избира много внимателно, за да отговаря на вашите индивидуални потребности, а също така и да бъде хигиенизиран по най-правилния начин. Вече има много добри и професионални фирми, които предлагат детайлно почистване на матраци. От CleanDirect ви съветват да се насочите именно към такъв вид услуга, ако искате идеална дезинфекция и здравословен сън.

Какво представлява доброто и качествено почистване на матрака?

Когато изберете определена компания, на която да се доверите за хигиената на тази важна и ценна вещ, трябва да научите и подробности за самия процес. Почистването на матрака ще се случи след предварително уговорен ден и час, в който ви е удобно да приемете служителите на компанията. Тази услуга е много удобна за всеки съвременен човек, който няма достатъчно свободно време да се занимава само с подобна дейност. Ще ви запознаем с това, какво може да очаквате, когато заявите почистване на матрак:

  • специалистите ще определят вида и количеството на замърсяванията – това е важен момент, тъй като чрез теста хората ще разберат колко препарат да използват и дали биха се справили с почистването на праховите частици;
  • втората стъпка е цялостното почистване на повърхностите – процедурата отнема около 20 минути двустранно;
  • прави се проба, чрез която се установява до колко добре е хигиенизирано – това професионално отношение към всеки детайл, ще ви гарантира добри финални резултати;
  • повърхността се обработва със специален спрей – той е изцяло натурален и ще ви защити от алергените и акарите.

Почистването няма да отнеме много от свободното ви време и не сте ангажирани с това да го носите някъде и след това да го взимате обратно.

Как да запазите матрака си по-дълго като нов?

Освен да извикате професионалисти, които ще дезинфекцират, вие също трябва да положите съответните грижи за тази скъпа и важна покупка. Съветваме ви периодично да проветрявате и почиствате повърхността с прахосмукачка. На пазара ще откриете и специални протектори, които е хубаво да ползвате под чаршафите. Завъртайте матрака на различните му страни, за да се износва по-бавно и да бъде по-дълго удобен. Ако редовно спазвате тези препоръки ще се радвате на здравословен и качествен сън в една приятна среда. Специалистите ще ви посъветват поне два пъти годишно да използвате услугата по дезинфекция.

Related posts