Какво трябва да знаем преди да купим златен годежен пръстен

Златните годежни пръстени продължават да бъдат един от най-популярните избори за мъжете, които се готвят да направят предложение. Основното съображение е кой цвят злато да изберете: бяло, жълто или розово.

Когато пазарувате златни пръстени – или каквито и да било бижута – трябва да разберете, че имате много различни възможности, и трябва да отделите време, за да се запознаете с всяка от тях, преди да вземете решение.

Като направите малко проучване и обмислите покупката си, можете да изненадате бъдещата си съпруга с пръстена на нейните мечти. Използвайте съветите по-долу като кратко ръководство за важния избор.

Избор на златни годежни пръстени

  • Обмислете цвета на пръстена.

Не забравяйте, че златните годежни пръстени не трябва да са в традиционния жълто-златист цвят. В наши дни бялото и розовото злато са популярни алтернативи на традиционните бижута от жълто злато. Бялото злато се произвежда чрез смесване на злато с друг метал, например паладий или никел. В резултат на това златото е по-скоро с цвят на никел/сребро, отколкото с жълт цвят. В розовото злато пък е примесена мед, която му придава мек розов цвят.

  • Внимавайте за бижута със „златно покритие“.

Ако си мислите, че сте намерили невероятна сделка за супер евтини златни пръстени, помислете отново. Ако цената ви се струва твърде добра, за да е истина, вероятно не става въпрос за злато – то е позлатено. Това означава, че само тънък слой злато покрива друг вид материал. По този начин стойността на този тип бижута е много по-ниска, а с течение на времето златното покритие вероятно ще се износи.

  • Карати = чистота

Когато пазарувате златни годежни пръстени, трябва да изберете колко карата е златото. Това отразява колко чисто е златото. Колкото повече са каратите, толкова по-чисто е то. За справка: 24 карата е чисто злато, докато 14 карата са около 58,3% чисто злато (смесено с други метали). Имайте предвид, че това е различно от теглото в карата на диаманта в пръстена, което е отделно съображение, което трябва да вземете предвид.

  • Избягвайте типичните бижутерски магазини

Традиционните бижутерийни магазини (особено големите франчайзи) получават златните си годежни пръстени от чуждестранни фабрики, където машини и работници произвеждат хиляди едни и същи пръстени отново и отново. Това е свързано с няколко проблема:

1) Качеството на тези бижута често е много ниско;

2) цените са силно завишени;

3) Хиляди други жени могат да имат същия пръстен!

  • Помислете за изработка на пръстен по поръчка

Все повече мъже и жени избират да си направят годежните пръстени по поръчка. Това им позволява да получат точно желания пръстен, като същевременно гарантира превъзходна изработка и завършен продукт, който е наистина единствен по рода си.

Related posts