Видове гардероби според размера и предназначението им

Като доста масов и разпространени модел гардероби, участващи активно в ежедневието ни са двукрилните. Срещаме ги навсякъде в дома си, офиса, учреждения, хотели и много други. Те са удобни и адаптивни като размери не само да прибиране на нашите дрехи, но и за организиране на работният ни процес. Подреждаме папки, документи , канцеларски материали и други. В дома ни такъв присъства в антрето, детската стая, спалнята, стаята за гости. Поради компактния си размер и свойството му лесно да си намира място в помещението тази мебел е една от най-разпространените в домовете ни. Толкова разнообразна като размери и цветове винаги успяваме да намерим този, който би ни свършил идеална работа.1613-600x600

В спалнята – тук тази мебел е втората основна след леглото. Приспособимостта към коя да е стена, която е свободна е много удобна. Като част от обзавеждането двукрилните гардероби в спалнята могат да бъдат и като част от цялостен комплект. В тези случаи всичко се нарежда перфектно. Няма нужда да се чудите как ще съчетавате материали, цветове и други за да изглежда стаята завършена и обзаведена както трябва.  Когато живеете в просторно жилище можете да изберете такива гардероби за всеки член от семейството. Този вариант е за предпочитане , тъй като няма нужда да делите рафтовете си с друг човек и така да си разменяте дрехи несъзнателно. Всеки ще си разполага със собствено пространство, което да си използва както намери за добре. Мебелите може да бъдат еднакви като модели, но с различни цветове и десени. Това е пък и още един способ да направите обстановката и интериора по-раздвижени и интересни. Самостоятелните гардероби са по-организирани и удобни за всеки. Бързо се ориентирате в подредбата и намирате необходимите вещи, аксесоари, дрехи и други. Такива гардероби не са особено големи, но има модели, които са доста широки. В тях могат спокойно двама души да поберат във всяко от крилата нещата си. Тези модели са доста добре организирани вътрешно. Имат повече рафтове и дори чекмеджета.

За детската стая – гардеробът може и да не е чак толкова голям за да не краде от пространството предвидено за игри на децата. Удобно и функционално решение е ако в самата стая има ниша, която да е предвидена за гардероб. Това както повечето дизайнери го наричат „умно проектиране“ е чудесно решение, което е важно и за безопасността, която трябва да осигурите на децата, обитаващи помещението. Самата мебел потъва в отредено и място и нямате допълнителни грижи за това. Вратите на детският гардероб можете да изберете да бъдат с различно цветни мотиви, декоративни елементи и други. За по-голямо удобство и допълнително пестене на пространство съветваме да изберете модел с плъзгащи врати.

За офиси тези гардероби са голямо удобство. В тези случаи можете да откажете те да имат лост за дрехи, а само рафтове и по този начин да имате повече място за папки и документи. Ако правите поръчка за такъв гардероб можете да предвидите само една врата, а другата част да бъде открита.

Двукрилните гардероби са функционални и разумни решения за всяко помещение.

Related posts