Да споделим опита си при избор на подходяща комбинирана количка за бебето

Много често попадам на форуми, в които млади бъдещи майки в стремежа си да направят най-удачният избор за бебешка количка се допитват до тези с опит. Това наистина е един доста полезен начин да намерите необходимата информация и да синтезирате основните характеристики на моделите в зависимост от приоритетните желания на родителите. Затова в тази статия ще изложа едни от най-честите и важни за по-голямата част от родителите фактори.turbo-6-graphite-grey_1-255x312 На първо място като основен момент се обсъжда цената. Да тя е много важна, когато говорим за младо семейство, което тепърва започва да гради своят живот и всичко, което се изисква като разходи, които следва да бъдат покривани са си от значение. В повечето подобни ситуации ресурсите са ограничени, а желанието на родителите да вземат наистина нещо функционално, удобно и сигурно. Много опитни родители тук биха Ви посъветвали да изберете модел, който да можете да използвате докато бебето ви проходи и вече няма да има нужда от количка. Тук периода при всички деца е доста различен. При някои това може да около година и половина, но има и по-мързеливи дечица, които се возят в количките до две три годишна възраст. За такива бебешки комбинирани колички цените са достъпни. Много родители купуват такива поради факта, че те разполагат с кош за зимата, както и за летния период. Всеки производител предлага като такъв модел доста разнообразен дизайн и цветово оформление.

Съветите, които дават и споделят по-опитните родители са свързани с комбинираните колички, които се всесезонни.  Като съществено важни са избора на модел с по-големи гуми. Те са подходящи за терени, които са неравни (тук визирам начупени и неравни тротоарни плочки, които ще се налага да преминавате) Много майки искат точно определен модел гуми, които са с допълнителни амортисьори  и омекотяват возенето на бебето.

Друга особеност и фактор за избор на комбинирана бебешка количка са броят на гумите. Много родители препоръчват триколки, като в случая визират по-добрата маневреност. Лесното управление е за предпочитане пред това да полагате неистови физически усилия за да бутате возилото.

Като други предимства на комбинираните модели съвета, който дават опитните родителите са удобното сваляне на кошовете. Има такива, които са с един кош, на който се свалят част от покривалата. Така тази количка много бързо се трансформира в летен модел. Като тегло тези са малко по-тежки, но пък са доста удачен вариант, ако нямате достатъчно място за съхранение на кошове, които не използвате.

Поредният съвет при избор на комбинирана количка е лесно да се разглобява. Това е важно не само при транспортиране в автомобил, но и когато почиствате количката. Когато децата поотраснат, обичат за гризкат нещо по време на разходка. Като това неминуемо води до зацапване на дамаската. Лесното и сваляне е начин да изперете частите и така да можете да возите детето в чиста количка. Тук е момента да споменем и аксесоарите като дъждобран и удобна чанта за дрехи, храна и други принадлежности. Те обикновено са като бонус и цената на комбинираната количка не се променя. И още нещо, което е изключително удобно за майките, които обичат да пазаруват заедно с бебета си – кошът за багаж. Изберете модел, който да е достатъчно голям и здрав(за предпочитане от плътна материя). Той е много удобен не само при пазаруване, а и когато носите играчки на детето за пясъчника например.

В общи линии това са най-важните неща, които родителите имат предвид при избор на комбинирана количка на добра цена.

Related posts