Стилни и удобни дивани за хол

Много удобен и с елегантен стил е ъглов диван за хол.  Този модел е баланс между функционалност и перфектна визия. Друго предимство, поради което е доста купуван от потребителите е и това, че не заема голямо пространство. Деветдесет процента от видовете ъглови такива са разтегателни. Това е една изключително удобна функция, която е доста подходяща за едностайни и двустайни апартаменти. За хора, които пък не страдат от липса на пространство в домовете си това е добро решение, което да им е винаги под ръка, когато някои роднини или приятели са на гости с за по-дълъг период от време.ъглов диван за хол

Тези дивани за хол са с много атрактивни и актуални линии. Те са стилни и красиви и успешно намират своето място в един модерен, уютен дом.  Като десени, размери и тапицерии те са доста разнообразни. Направено проучване обаче показва, че една трета от купуващите ъглов диван за хол избират като дамаска естествена или еко кожа. Само да посочим, че тази, която не е от естествена е с доста високо качество. Разделена е на класове според състава и експлоатационният срок. Много производители на такива материали дори споделят, че еко материалите са доста по-устойчиви и здрави от тези, които са естествени.

Меката мебел, покрита с такива материали има доста аристократично и интелигентно излъчване. Естествено не е случаен и факта, че още по времето на монархическа Европа замъците са били изпълнени с мебели, декорирани с естествени кожи. Това е символизирало високопоставеност и авторитет.

В хола ъглов диван облечен в такъв материал е просто едно удоволствие, което преобразява изцяло помещението. Представете си същата мебел, но от дамаска от плат. Колкото и красива да е тя по никакъв начин не можем да я сравним с кожената мебел. Ъгловият диван символизира топлина и комфорт, когато е изработен от кожа.

Предимствата на тези модели е, че са устойчиви на износване. Някои клиенти, които са харесали такива се притесняват, че ако сложат до прозорец, където слънцето напича през по-голямата част от деня има вероятност да се получи избеляване и промяна на свойствата на тапицерията. Всъщност това не бива да Ви тревожи, тъй като материалите се подлагат на специални химични обработки и тестове за издръжливост при различни хипотетични ситуации. Те са много удобни и функционални.Този вид материал намира винаги симбиозата с останалите мебели в помещението. За семейства с малки или не чак толкова малки деца, както и с домашни любимци това е едно прекрасно решение. Ъглов диван за хол с кожена дамаска е едно перфектно решение. Децата са обикновено невнимателни, пипат с изцапани от храна ръце навсякъде и най-често диванът, на който сядат. Ако тапицерията е от плат то най-ефикасният вариант е прането на цялата мебел, защото ако изперете само въпросната част ще остане петно от препарата. С кожата такъв проблем няма да имате. Често само памучна кърпа натопена в хладка вода ще спаси ъгловият ви диван от всички отпечатъци, които децата са оставили. Животните се скубят и космите им полепват навсякъде по тапицериите. С ъглов диван с кожена тапицерия почистването след тях е изключително лесно и ненатоварващо.

Related posts