Модулни секции – защо дизайнерите ги определят като „умни“ мебели?

Просторната и красиво обзаведена дневна винаги предизвиква възхищение. Предназначението и е свързано като стая за почивка или забавление. Поради това не е достатъчно просто да нахвърлим някакви мебели, а да изберем такива, които ще ни доставят радост и удоволствие. Българинът не е устроен и научен да прави често ремонти и да подменя обзавеждането си на 3-4 години. Когато купува дадена мебел си прави сметката, че би трябвало тя да влиза в употреба поне десетина години. Мебелите са инвестиция, която с течение на времето ни се възвръща, когато я използваме според нуждите си.модулни секции тук

Днес жилището ни е елегантно и стилно. Няма излишни мебели, има пространство. Преди да изберете дадена мебел за дневната направете така, че обмислите внимателно цялостния дизайн.Нужен е синхрон и взаимодействие между обзавеждането. Модулни секции със сигурност ще направят така, че жилището да придобие един завършен и подреден вид. Тази мебел е доста функционална и при всички положения полезна за домашният интериор.

Интериорните дизайнери определят модулните холни секции като умни мебели. Те се наричат така поради факта, че не те избират пространството, а точно обратно.  Функционалността им е предимство и клиентите избират този модел именно заради това, че е лесно приспособима към малки и големи помещения. Модулите са така проектирани и изработени, че клиентите имат пълна свобода как да ги монтират и по –точно къде. Актуални и модерни модулните секции винаги се вписват изключително добре в  домашният интериор.

Елементите или още модулите могат да бъдат р различни форми и размери. Затворени ниски шкафове. Вертикални и ли хоризонтални елементи под формата на рафтове или колони. Всички те носят баланс и сътворяват Вашата композиция. Ценителите на художествената литература биха желали повече рафтове за сметна на шкафовете например за да изложат колекцията си от любими творби. Модерните секции не са така обсипвани като тези от времето на социализма, които грижливо бяха декорирани с каренца плетени на една кука или пък сувенир, който сме си донесли от почивката в страната и чужбина. Днес визията на модерния дом е доста по-различна. Няма нужда от модулна секция, която тук да заема половината дневна или пък хол. Вземете толкова модули, колкото смятате за необходимо. Не препоръчваме да купите още нещо само защото е на добра цена. Може да се окаже, че за него няма място и да вмъкнете всички елементи ще трябва да направите не малки компромиси с подредбата им .

Доста добре изглеждат модули със стъклени вратички, но не прозрачни, а такива които са леко матирани. Правилното ЛЕД осветление по контурите на кутия създава много приятен за окото ефект.  Същото би се вписало добре и ако кутиите са отворени, без вратички.  Съвета на дизайнерите е при по-малки помещения да наблегнете на светлината. Така можете да създадете оптически ефект, с който помещението да изглежда по-голямо. Подобно решение са също така и огледалните вратички. Веднага ще усетите как холът става по-просторен.

Декорирайте модулната секция така както Ви харесва. Все пак тя е във Вашият дом и трябва да създава максимално удобство и уют.

Related posts