Как да направим изгодна гражданска отговорност

Що е „гражданска отговорност“ и има ли почва у нас? Сигурно всеки един шофьор си задава въпроса и то най-вече е свързан с това защо да плаща такава, след като няма близките няколко години претърпени пътни инциденти. Тази застраховка по смисъла на българското законодателство е задължителна. Това означава, че както си плащаме данъците и сметките за ток например, по същия начин сме отговорни и длъжни след като шофираме на територията на страната да разполагаме с такава полица. Действително премията, която заплащаме през последните години доста се увеличи и голяма част от шофьорите негодуват и организират протести. Но идеята и смисъла на това да притежаваме такава застраховка е един вид гаранция. Това е нашият фонд, който е наличен, ако по една или друга причина възникне ПТП, в което ние сме участници.

grajdanska-otgovornost--

Тази полица всъщност е в полза на трето лице, на което ние с нашето превозно средство сме причинили имуществени или неимуществени щети. Застраховка гражданска отговорност Бургас можете да сключите в Автотест2000. Тук като клиенти ще получите специални отстъпки и преференциални условия при използване на други видове услуги, предлагани от автосервиза. За да се образува цената на премията , която се заплаща е важно дали сте от Бургас или друг град. Име населени места, които се водят по-рискови и там сумата по премията за задължителната застраховка Гражданска отговорност е по-висока.

При този тип застраховка в самата полица застрахователят, който има право да издава такава описва подробно покритието и също така са фиксирани и ситуациите  при които се изплаща съответното обезщетение на пострадалите. От тук нататък самият застраховател става ангажиран с това да обезщети за причинените от вас щети.

В Бургас Автотест 2000 предлага услугата  от няколко застрахователни компании. Така имате право на избор с коя точно да сключите застраховката си Гражданска отговорност. По отношение на отговорността, която се носи при настъпване на щета тук има две направления- първо се фиксират условията и покритите рискове, а втората е насочена към това на кого следва да бъде изплатено обезщетени(трето лице, което не е персонализирано в полицата).

Автотест2000 Бургас предоставя общите условия при които са валидни полиците. Основно това са покриване на имуществени и неимуществени щети на трети лица. Тук са включени също така и пропуснати ползи от погиване на имущество на трети лица, което е причинено от превозното средство което шофираме. Но все пак разходите, които следва да бъдат изплатени от застрахователя са в някакви граници.

Всеки водач на МПС е длъжен да има годишна застраховка по полицата Гражданска отговорност, която е валидна за цялата страна в това число и Бургас. Задължение на всеки собственик преди да изтече застраховката да направи друга. Автотест2000 Бургас предлага за своите клиенти разсрочено плащане на премиите. Това е улеснение за доста хора които нямат възможност еднократно да заплатят фиксираната сума. Не пропускайте тези срокове за подновяване на Гражданска отговорност  тъй като при липса на такава подлежите на сериозни санкции и спиране на автомобила от движение.

Related posts