Какво трябва да знаем за Евро 2016 и къде можем да направим залог за любим отбор?

Факт е старта на Европейското първенство по футбол във Франция. Според икономисти това ще е едно от най-доходоносните първенства в историята, което се очаква да влее над три милиарда евро в икономиката на петлите. Предисторията обаче не е толкова розова колкото изглежда сега. Атентатите,които предшестваха Евро 2016  засилиха мерките за сигурност и дори бе на косъм отлагането му поради множеството заплахи срещу страната както и от лошите метеорологични условия които за капак връхлетяха Франция.

Ако търсите къде да заложите на Eвропейското първенство по футбол, то  Bet365 е най-добрият избор за това. Подробности за букмейкъра спортингбет може да отркиете в на Bet365bg. Ако сте любител и на други видове залози, като боксови, волейболни и други такива и искате да пробвате късмета си може да го направите в сайта Bet365 през ликът по – горе. Ние от happydeal.bg ви желаем късмет, а сега да се върнем към Евро 2016.

bet365-спортни-залози-300x202-300x202

Въпреки всички неразбории, бедствия и стачки Евро 2016 вече е факт и както се казва светът е футбол. Откриването на първенството наистина изуми света със своята пищност и красота.  Стадиона „Стад дьо Франс“ бе изпълнен с актьори и доброволци, които направиха наистина едно неповторимо шоу, което дълго ще се помни. Феерия от цветове и флагове на всички участващи отбори изумиха с зрителите пред телевизионните екрани. Всички спортни мероприятия се провеждат по планираните графици и имаме удоволствието да наблюдаваме зрелищни двубои и страхотни млади футболисти на терена. Френският национален отбор даде твърда заявка, че носи потенциала на победител и ще бори до край за европейската титла.

Тима на Дешан е гледан под лупа от политиците на франция, които очакват титла. Дали обаче не се изисква твърде много от отбора и напрежението няма да ескалира в определен момент ще стане ясно следващите дни, ако следите всички мачове на отбора. В действителност първенството остава приоритетно пред правителството на Франция  след Парижките атентати през ноември и следващите в Брюксел през март. Тероризмът държи нащрек и над 100 хиляди души са заети  с това да осигурят абсолютна сигурност на участниците в Евро 2016, както и на всички привърженици и посетители в страната. Съмненията, че фен зоните ще се превърнат в места с повишена концентрация на спорове насочи голяма част от полицейското присъствие именно там.  Момента е доста спорен, тъй като някой наблюдатели и изследователи на терористичните атаки са на мнение, че именно тези зони са обект и цел на на терористите.  Причина за наемането на още поне десет хиляди военни, които да следят сигурна се налага именно от прояви на фенове и съмнения за атаки по време на спортното събитие. Действително положението е извънредно и то ще продължи и дори след края на Европейското първенство по футбол.

Министъра на спорта г-н Канер е споделил пред медиите, че разходите за осигуряване на пълната безопасност на отборите участници и на всички граждани уважили събитието ще бъдат изхарчени над двадесет и четири  милиона евро.  Само в Сент Етиен са предвидени почти два милиона евро за сигурността.

Разбира се целта оправдава средствата и е важно фенове и отбори да се насладят на всички емоции от футболните мачове които ще се провеждат.

Въпреки всичко това приходите от първенството се считат за едни от най-големите. Само от телевизионни права те ще бъдат поне един милиард евро, което експертите смятат за абсолютен рекорд. На живо се смята, че зрителите гледащи телевизионният екран ще бъдат поне 150 милиона.  Продадените билети за мачовете са за 4 милиона места, така че сами можете да си направите сметка и да направите сравнение с първенството проведено през 2012 г, където посетители на мачовете стигнаха скромната цифра от 300 хиляди души.

Така че фактите сами говорят за себе си е дори не е необходимо да ги коментираме. На фона на всичко това се стигна и до условно дисквалифициране на руският тим от Евро 2016. Сигурно сте запознати със ситуацията която възникна по време на мача Русия – Англия. Въпреки, че английските фенове се смятаха за едни от най- трудните и предизвикващи подобни ексцесии то руските такива ги задминаха по необузданост. Проявеното насилие бе повод УЕФА да вземе решение и при следващо нарушение от страна на агитката да бъдат взети по-сериозни мерки. Руският отбор може да бъде изключен от турнира, ако тяхната агитка от фенове влезе на терена и продължи с употребата на забранени средства, които са присъщи за футболното хулиганство.  За контрола на случващото се по трибуните главна отговорност носят полицейските служители.

Наложената глоба от 150 хил. евро едва ли обаче ще спре руските хулигани и те ще са вразумят и няма да се стига до подобни ситуации. Дори специалисти определят това като проява на неуважение към самите спортисти.  Като добър изход от това положение се отчита, че е почти чудо, че няма жертви по време на масовото сбиване.

https://www.youtube.com/watch?v=0OROVcZ20Ps

Related posts