Обзор на лаптоп Samsung 900X3A

Повечето производители на мобилни компютри, сякаш загубиха амбициите си да конкурират Mac Book Air и по-скоро гледат в посока на това да са по-различни. Една от компаниите, които традиционно са силни в производството на стилни и многофункционални лаптопи е Samsung. Компанията определено прави в това отношение достатъчно и производителите явно са решили да се отдадат още повече на работата си върху свръх тънките и леки ноутбуци.vtora-upotreba-laptop-samsung-900X3A

Такъв е именно моделът, който предстои да разгледаме като новодошъл в България в рафтовете на фирмите за лаптопи втора ръка.

Повече информация и ревюта на подобни продукти в категорията реновирани и употребявани лаптопи със статус перфектни може да откриете в сайта на Интерсервиз-20.

Дизайнът на Samsung 900X3A се характеризира разбира се с уникалната си тънкост. Той е стилен и елегантен, което несъмнено го прави и удобен за използване и носене. Корпусът му е направен от черен метал, което допълнително придава елегантност, а краищата му са заоблени. Нестандартно е копчето за батерията. На пръв поглед то може да се стори сензорно, но това не е така, просто формата му е необикновена: то представлява уголемен символ на «Power on/off». Като цяло качеството на материалите, от които е направен моделът е високо, освен това повърхността му има защитно покритие. Направи ни впечатление че въпросните образци по нищо не приличаха на употребявани лаптопи и ако не знаехме, спокойно щяха да минат за нови образци

Клавиатурата на лаптопа също е изключително удобна, тя има и осветление, което позволява на потребителя да използва устройството и в тъмни условия. Сензорният панел е с размери 99 на 68 мм., а с драйвърът се определя съвсем адекватно всички команди. Възможност за работа с много жестове едновременно има, но тя не е на такова ниво, че да се използва пълноценно.

Портовете на Samsung 900X3A не са много и това е естествено. На разположение на потребители са оставени два порта USB, както и слот за карта памет MicroSD. Ноутбукът работи с помощта на процесор Intel Core i5-2537M, чиято тактова честота е 1.4 GHz. В режим Turbo Boost честотата на процесора достига до 2 GHz. В Core i5-2537M е вградено същото графично ядро, както в по-старите мобилни процесори от второ поколение. Флаш паметта на ноутбука е 128 GB, а покритието на дисплея е матово.

Екранът на модела предава цветовете ярки и контрастни, затова и може да се каже, че качеството му е високо. Освен това е възможно и ръчното регулиране на осветлението, за което лаптопът разполага със специален сензор за осветление. Както знаете, изгарянето на пиксели от дисплея става през първите седмици до месец работа. И естествено, ако се спрете на този употребяван лаптоп 900X3A и знаете че са изминали няколко години от производството му, няма защо да се притеснявате за пиксели от екрана, които тепърва ще изгорят.

Макар че процесорът Core i5-2537M не е особено бърз, той демонстрира много по-висока скорост на производителност, отколкото може да се очаква от един двуядрен чип с тактова честота 1.4 GHz. Още повече впечатляват резултатите от направените тестове на дисковата система. Samsung 900 доста добре се справи и в графичните тестове. Като за употребяван лаптоп от средата на 2011-та год., машината се оказа със завидна мощност.  Имайки предвид, че всички проби бяха направени в прохладни температури и устройството се загря в нормална степен, трябва да се има предвид, че работата му през лятото, в горещините ще доведе до по-голямо и сериозно загряване.

Samsung 900X3A разполага с несменяема батерия, състояща се от литиево-полимерни елементи на зареждане. Теглото на компактния ноутбук е с около 5 грама по-малко, отколкото това на MacBook Air 13. Трудно е обаче да се каже кой от моделите – MacBook Air 13 или Samsung 900X3A работи по-дълго време. Всичко зависи от това как те се използват. Ако се гледа видео, моделите работят еднакво време, в режим на четене по-добри резултати получава „макбука”, а за работа в Интернет-моделът на Samsung.

Samsung 900X3A е един наистина интересен и успешен за южнокорейската компания модел лаптоп, който така и не стана много популярен в България. Но той определено може да стане хит в категорията лаптопи втора употреба и няма да остави никой потребител разочарован.

Related posts