Часовници CASIO – знак за качество и издръжливост при различни условия

Японската компания CASIO  едва ли има нужда от представяне. Това е световно известна марка не само за калкулатори и всякакви други измервателни уреди, но и такава за ръчни часовници от висок клас. Марката се развива с годините и представя уникални тиктакащи устройства, които са предназначени за използване в различни ситуации.  CASIO не е просто символ на стил и качество. Тук ще говорим за толкова уникални модели ръчни часовници, които са подложени на невероятни тестове за издръжливост. Всеки собственик на такъв часовник оценя качествата на този малък аксесоар, който е толкова полезен и незаменим особено в екстремни условия на работа.

CASIO има различни колекции ръчни часовници. Това дамски елегантни, спортни, мъжки, детски и много други. Естествено избираме за себе си модела, който най-добре би паснал на начина ни живот и стил. В началото на създаването на ръчният аксесоар за измерване на времето той е бил твърде крехък и хората които са го носили е трябвало много да внимават да не го наранят, защото по този начин рискуват той да спре да работи.  Това е една от причините CASIO да залагат не само на качествените японски механизми за работа и функции, но и на високата защита на самият часовник. Този процес на създаване на идеалният модел е поверен на водещият разработчик в компанията Кику Ибе. През 1981 г започват усилени работни дейности  , които подлагат създадените модели на изпитания докато на бял свят се появи най-здравият  модел.http://www.exesswatches.com/bg/chasovnici/brand/casio

Набляга се на това механизмите и елементите да работят не само когато са подложени на високо водно налягане, но и на това да бъдат замразявани, изпускани от голяма височина , запалвани, поставяни в микровълнова фурна и какво ли още не. Основното, което следва да е защитено са работещите електронни механизми. Идеята е била те да бъдат така защитени, че да не се повлияват от никакви условия, които биха могли да ги повредят. Такива спортни часовници са били предназначени не само за спортисти, но и за армията. Дори силиконовата им каишка е била в камуфлажни десени.

Моделите на CASIO днес са едно ново технологично начало. Часовниците можете да носите не само ако сте решили да покорявате връх Еверест, но и да плувате с тях в дълбините на океана. Те са толкова издръжливи, че дори и три тонен автомобил да мине върху тях механизма работи безотказно.  Това прави бранда един от най-търсените и купувани. Доказателство са годините опит и качество на всеки един от моделите часовници.

 

 

 

Related posts