Съвети за закупуването на слънчеви колектори.

Слънчевите колектори се превърнаха в популярно явление и често обсъждана тема през последните години. Предимствата, които те ни предоставят безспорно са много. Възможността да сме електронезависими звучи примамливо на всеки, който иска да направи сериозна инвестиция в своя дом. А това определено е инвестиция, която се отплаща с времето.17

Но как всъщност работят слънчевите колектори? Това е често задаван въпрос от хората, които се интересуват повече от технологията им. Основното предназначение на слънчевите колектори е да генерират електричество и топлина, като преобразуват слънчевите лъчи в топлоенергия. Разбира се това е много трудно през нощта и зимните месеци на година. Тогава слънчевите колектори не работят ефикасно и e много трудно да се генерира енергия, чрез която да се загрее вода. Ако искате да използвате слънчевите колектори на пълният им капацитет, е добре да монтирате активни такива, а не пасивни. Активните слънчеви колектори обаче са на много по-високи цени. Все пак ако искате да получите подробна информация за видовете слънчеви колектори, техните характеристики и възможности за икономия можете да посетите www.emde-solar.com, където ще откриете цялата ви нужна информация.

Трябва да решите и къде да бъдат монтирани вашите слънчеви колектори. Повечето хора предпочитат те да бъдат инсталирани на покрива, но е напълно възможно да ги поставите и другаде – на гаража, на тераса или на двора. Ако живеете в апартамент, а не къща, отново е възможно да се възползвате от слънчевите колектори. Добре е да живеете на последният етаж, но това не е задължително. Има възможност слънчевите колектори да захранват апартамент с топла вода, който се намира и на по-нисък етаж.

Има вероятност да имате бъдещи разходи по поддръжка на слънчевите колектори. Например, ако възникне повреда при една градушка. Повечето колектори могат да устоят на градушка до 2.5 см. Уверете се, че имате дългогодишна гаранция на вашите слънчеви колектори, която ви е осигурена от фирмата, от която сте ги закупили. Ако решите да ги поставите на покрива на къщата си, не забравяйте, че е възможно с времето те да му причинят щети.

Related posts