Кои матраци са удобни?

Кои матраци са удобни? Навярно, всеки един от вас, на който му предстои разходка по магазините за матраци, си задава този въпрос. И трябва! Истината е, че колкото и да търсим евтини матраци, понякога качеството остава на преден план – особено когато става въпрос за здравословния ни сън, за почивката след дълъг и изтощителен ден, за прекрасна отмора след стрес или дори по-сериозни проблеми. Истината е, че еднозначен отговор на въпроса кои матраци са най-удобни няма, но пък с нашата помощ, вие бихте могли сами да си отговорите, като съобразите индивидуалните си нужди с факторите, които ще изброим като гаранция за комфорт, здраве и пълноценен сън. А ето ги и самите фактори, които съдействат за удобството на съвременните матраци.udobni_matraci

  1. Удобни са българските матраци! Точно така – може и да не ви се вярва, особено ако сте привърженици на чуждите стоки, но това е самата истина. Вземете за пример матраци Тед и матраци Блян. Матраци Тед са сред най-популярните матраци не само у нас, но и в цяла Европа, а матраци Блян включват в технологията си на изработка последните тенденции и техники за пълноценен сън, 100% хигиена и издържливост през годините.
  2. Матраци, които комбинираме с подматрачни рамки. Самите подматрачни рамки осигуряват допълнителна стабилност и комфорт. Те са екстри, които оформят едно цяло с вашия матрак и легло, за да бъде повърхността максимално устойчива и лишена от каквито и да е неудобства по време на сън.
  3. Матраци от мемори пяна. Според изследванията, 65% от хората, които вземат участие в едно скорошно проучване не усещат никаква разлика между класическите матраци и матраците от мемори пяна. Но 90% от същия този процент хора, твърдят, че след продължителна употреба на матраци с мемори пяна за нищо на света не биха се завърнали отново към класическите матраци. Това проучване води до един простичък извод: матраци с мемори пяна са наистина много удобни, но е нужно време, за да усетите, че те наистина могат да бъдат доста по-комфортни за вас – най-вече ако имате проблеми с бързото заспиване, както и с наспиването, мигрена или болки в мускулите, ставите или гърба.
  4. Ортопедичните матраци са изключително полезни и удобни за здравословните състояния, които изброихме по-горе. Те са изработени така, че да ви предоставят максимум комфорт още докато лежите, а какво да говорим по време на сън? За тях можем да добавим, че са и евтини матраци, имайки на предвид по-дългата продължителност и прецизност на изработка. Родните производители на ортопедични матраци дори осигуряват дни с разпродажба за този вид продукти, защото са възприели мисията за корпоративна социална отговорност и имат за задача да предложат на българската аудитория удобство и здраве на достъпни цени. От друга страна, не са малко и чуждестранните фирми, които имат бюджетни ортопедични матраци, затова и няма да е лошо да обмислите и този вариант за покупка.

Дори евтиното да излиза понякога скъпо, съвсем не е изключено вие да успеете да откриете удобни евтини матраци, които да дарят тялото ви с наслада, а почивката – да превърнат в миг от блаженство, възстановяване и зареждане с нови сили!

Related posts