Засяването на земеделските култури се извършва със специализирана техника

„За да пожънеш, трябва първо да засееш!“ – това е правило, което няма нужда от коментар и фермерите, които се занимават професионално от отглеждането на всякакви култури са наясно, че сеялката е един от важните ресурси за тяхната ефективна работа. Но каква да бъде сеялката? Въпросът е логичен като се има предвид това, че всъщност всяка една от културите, която ще бъде отглеждана следва да бъде засадена по съответния начин. За пример ще дадем зърнено житните и зеленчуковите култури. Ако при първите се семената са тези, които трябва да бъдат поставени в почвата, то при зеленчуците за да се постигнат оптимални резултати е препоръчително да се засяват готови разсади. Затова и многообразието от сеялки е такова, че да бъдат те достатъчно функционални и рентабилни за да се извърши съответната операция. С оглед на максимално ефективното обслужване на своите клиенти Агропът2011 предлага на своите клиенти многообразие от сеялки, които са подходящи за пролетна, есенна, като и сеитба на зеленчуци и тайни насаждения. Тук https://goo.gl/8hSjV2 можете да се запознаете подробно с техните технически специфики и характеристики, за да направите реална преценка кой от вариантите е подходящ за Вас.48577624694-2961

Моделите , предназначени за есенно засяване предоставят доста добри условия за работа. Ширината от до 4 метра освен, че надеждно полага семената на съответната дълбочина, но и извършва така нареченото претъпкване. Така се избягва загубата на семена, които птиците на полето могат да изровят лесно и да използват за храна. Докато при есениците засяването е доста по-лесно, то при пролетната сеитба може доста прецизно да се извърши тази операция, като с пневматичните модели редосеялки доста точно се поставят семената на слънчоглед, соя, царевица и други. Всеки тип сеялка има метод на работа и в зависимост от вида на съответната култура се извършва прецизното засяване. Пролетните сеялки образуват и редове, които в последствие са много ефективни и при извършване на поливни дейности, ако фермерите предвиждат такива.

Най- трудоемките процеси като саденето за плодове и зеленчуци също се извършва от специализирани машини. Тези модерни сеялки работят много прецизно и полагат разсада в ямки, които правят и след това извършват претъпкване. Големите площи със зеленчуци няма как бързо и точно да бъдат засети, ако не разполагате с надеждна сеялка. Освен за полагане на фини семена съвременните сеялки разполагат и с варианти за засяване на разсад, който да позволи по-бързото развитие на растенията и съответно образуването на плод. Моделите разполагат с възможност за настройка на ширината и дължината на полагане на семената, така че максимално да се усвои наличната площ, която ще се засява.

Related posts