Имате нужда от 3D принтер – намерете го при easy3D

триизмерен принтер

Днес във всеки офис, а дори и у дома се използва принтер. Ежедневната употреба и отпечатването на документи е нещо напълно нормално и не го приемаме като лукс. На пазара обаче освен тези обикновени принтери се появиха и такива, които могат да отпечатват триизмерен обра. Това е съвременна технология, която на практика е изключително полезна в много бизнес сектори. Поради все още високата цена на тези принтери те не са толкова масови и единствено специализирани печатници могат да предоставят възможност за изграждане на такива образи. Употребата на 3D принтер е предимство, с което се постига визуализация на детайли, завършени предмети и образи, които могат да дадат доста точна информация при изработката на реални детайли в различни браншове на икономиката.3D принтери

Всъщност 3D принтера не отпечатва, а моделира. Той създава триизмерен образ за кратко време, което на практика спестява доста средства на компаниите. Замислете се например ако трябва да бъде резбован един елемент от дърво колко време би отнело това на човека, на който е възложено това. Освен това не бива да пропускаме процента грешки, които също са част от моделирането. При 3D принтер с помощта на специализиран софтуер се задават до абсолютна точност параметрите на отпечатването изображение и риска от грешки се свежда до минимум.

Както при обикновените принтери така и при тези, които могат да отпечатват и изграждат триизмерни образи вариантите, които се предлагат на пазара днес никак не са малко. Колкото и странно да ви се струва, но всъщност 3D принтера бележи своето рождение още през  1984. Негов създател е Чък Хъл и той поставя началото на машина, която да създават триизмерен образ. Разбира се, през годините принтера доста се променя, модернизира и технологиите несъмнено оказват влияние върху неговите способности и характеристики за да стигне до наши дни и да предложи един перфектен и реален образ.

В търговската мрежа можете да намерите както скъпи, така и доста евтини 3D принтери. Цената им естествено зависи от възможностите, които техниката предоставя на клиентите. Всичко зависи от това каква е целта на използването на триизмерния принтер. Не са малко бижутерийните компании, образователни центрове, както и фирми, които произвеждат детайли за различни машини и съоръжения, проявяващи интерес към 3D принтерите. Създаването на прототипни макети дава много важна информация при изработката на елементи в серийно производство и определено инвестицията в 3D принтер е напълно оправдана. У нас EASY3D предлага богата гама принтери за триизмерно моделиране, които могат да бъдат полезни и за Вашия бизнес.

 

 

 

 

Related posts