Полезна информация за това кога е подходящо да се носи термобельо

термо тениска

Както от деца така и от възрастни термобельото е предпочитано облекло, което се носи под основните дрехи с оглед регулиране на телесната температура и създаване на максимален комфорт на тялото през студените дни. Вече не е нужно да слагате потник, тениска, друга тениска с дълъг ръкав и да заприличате на зелка  само и само да си осигурите топлина по време на прехода в планината, каране на ски или пък други зимни хоби дейности. Наистина с подходящото термобельо човек може да си осигури на първо място приятна топлина и на второ, също много важно свобода на движенията.

бельо

Този тип облекла се предлагат в различни варианти. Най-често използваните са тениски и клинове, които реално покриват цялото ни тяло и по този начин осигуряват един защитен слой, който не позволява на тялото да се изпотява, а освен всичко това се осъществява и контролиран топлообмен, което поддържа оптимална приятна температура. Или ако трябва да обобщим каква е конкретната роля на термобельото то можем да кажем, че задачата му е да предотврати изпотяването и премахне влагата от една страна и от друга да запази топлината, която е така необходима на тялото ни в зимни, с ниски температури климатични условия.

Не е правилно да се счита, че термобельото е предназначено само за спортисти. Всъщност през последните години тези облекла станаха наистина много популярни и масови, тъй като техните качества определено са изключително приемливи, независимо дали сте на зимна ваканция или пък живеете в район, в който ниските температури се задържат достатъчно дълго време. екстремно ниските температури предполагат да се погрижим тялото ни да не премръзне. Както знаете една от естествените реакции на организма при студено време е да се поти с цел да се регулира телесната температура.Това е предпоставка за появата на влага и неприятна миризма. При носенето на термобельо обаче тези симптоми се елиминират именно поради това, че материите, от които се произвеждат тези артикули са изключително проветриви и това не позволява задържането на пот по тялото. По традиция такива облекла се носят през зимния и есенния сезон, но не е изключено при по-висока надморска височина в планината дори и през пролетта и лятото да не се наложи да облечете термобельо. Предимството на този тип дрехи е в това, че те са изключително леки, създават усещането за втора кожа и по никакъв начин не създават дискомфорт при движение. Използването на качествено и добро термобельо, независимо от това дали е клин, шорти, тениска или друго може да ви предпази от хипотермия, което е сериозен проблем ако често посещавате зимни курорти и места с отрицателни показания на термометъра.

Related posts