Приоритети за домакинствата при смяна на водомера

водомер

Неизбежни са някои ремонти дейности у дома. Ако не сте от сръчковците, които предпочитат сами да отстранят проблемните аварии то е логично да потърсите специалист, който да се заеме с тази задача. А всъщност на пазара на услугите има не малко фирми, които са специализирани в областите, от които се нуждаете като например онези, които касаят ремонтните дейности на водопроводните системи. А сами по себе си ВиК инсталациите имат не малко звена, в които могат да се приложат. Когато заговорим за водопровод то ремонтите, които можем да се опитаме да разрешим са свързани както с подмяна на щрангове и всякакви връзки, така и монтажни дейности на електроуреди, смесители и всякакъв вид санитария. По специфични са онези работи, които се отнасят до подмяната на водомерите. Както знаете водомера е измервателен уред, който задължително стои на входа на всяко потребление, независимо дали става въпрос за частен имот или индустриален.

За разлика от други ремонтни дейности, които могат да бъдат извършени дори от самите вас (ако имате някакви елементарни познания по ВиК системите) смяната на водомерите се оказва доста сериозно предизвикателство, тъй като наистина тук  не се говори единствено за умения и знания за извършване на демонтажните и монтажните работи, а за това кой има право да извършва и предлага такава услуга. Ако сте обърнали внимание то сте забелязали със сигурност, че всеки един водомер има индивидуална пломба, която е собственост на дружеството доставчик на вода. На практика това идва да покаже, че не всеки може да прави подмяна на водомера, тъй като за целта се изисква обучен и лицензиран водопроводчик, който на 100 % да изпълни предписанията на ВиК дружествата. Ето това е основния ви аргумент при търсене на специалист, който да се заеме с извършването на смяната на водомера Ви.

смяна на водомера

А причините, които могат да провокират търсенето са свързани основно в две направления. Първото е, че водомера ви не отчита коректно и второто направление е това, което е свързано с моралното остаряване и необходимостта от подмяна на измервателното устройство. Много подробна и полезна информация можете да намерите на смяна на водомери – vikhelp.com. като водещ експерт в сферата на всякакви видове водопроводни услуги и дейности от изграждането на цялостна инсталация до детайлно и лицензирано подменяне на водомери от ВиКХелп ще се погрижат да извършат коректно всичко онова, което е като изискване за законовото изпълнение на възложения ангажимент. Но какво е добре да знаете преди да позвъните на специалистите от  vikhelp.com за смяната на водомера ви?

  1. В основата на вашето желание следва да има ясен аргумент, за който споменахме малко по-горе в статията. Не може безконтролно да се заявява смяна на водомера. Задължително трябва а имате пълно основание за това т.е. водомера да е доказано неизправен или да е морално остарял и преминал 10 годишния препоръчителен срок за експлоатация.
  2. Лицензирането е задължително. Няма как да наемете водопроводчик, който няма валиден лиценз за извършване на подмяна на водомерите. Когато експерта е лицензиран, това означава, че има пълното право да демонтира неработещия водомер, да изготви протокол и след това да постави новия. Разбира се, след тест на работата на новия водомер се поставя нова пломба, която е собственост на ВиК дружеството доставчик. За всяко действие се изготвя съответния документ, който е доказателство за законосъобразността на мероприятието.
  3. Като клиент имате право на избор. Естествено е, в конкурентна среда да ползвате услугите на фирми, които предлагат максимално гъвкави и изгодни условия. Така, че съвета на специалистите от vikhelp.com е да поискате оферта от няколко водопроводни компании, а не да приемате офертата на първата, на която попаднете.

Смяната на водомера е специфична и изискваща професионални умения работа. Това предполага да проявите отговорност и да се насочите към правилната фирма, която освен качество, бързина и коректност да предложи и гаранция.

Related posts