Характеристики на ламинирания паркет – съвети от Карпет Макс

ламиниран паркет

Пода е неизменна част от нашия идеен проект за декориране на дома ни. Необходимостта от качествена подова настилка възниква от това, че не само е естетичен и моден вариант за завършване на цялостния интериор, но същевременно с това е продукт, който сравнително често ще се налага да поддържаме. Именно в това  е причината, когато търсим ефективно решение за настилка то първо да се запознаем с вариантите, предлагани на пазара, техните технически характеристики, предимства, недостатъци и разбира се – цена. Като все по-масов и доказал през годините своята устойчивост днес акцента ще насочим към ламинирания паркет. Все по-често клиенти избират точно този вариант, тъй като се оказва сравнително приемливо съотношение между цена и качество.

паркет ламиниран

Когато се избира ламиниран паркет е важно да имате предвид, че това е синтетична подова настилка, която се състои от няколко пласта и именно тези пластове определят нейните качества като износоустойчивост, естетика, стабилност, лесна поддръжка. Днес от Карпет Макс ще ни дадат няколко важни насоки на какво да обърнем внимание при избор на ламиниран паркет. Слоевете на ламинирания паркет баркет биват- горен, декоративен, ядро, балансиращ слой. Всеки един от тях играе важна роля за здравината на подовата настилка, така че не подценявайте нито един от тях. Но най-определящ се оказва ядрото, от което всъщност зависи дебелината на настилката. Колкото по-дебело е ядрото толкова по-здрава и износоустойчива е тя. Разбира се, няма гаранция, че дебелия паркет ще е по-издръжлив ако останалите слоеве са с компромиси. Затова освен с максимална дебелина внимавайте и за фиксирания клас на износоустойчивост, който е изписан на етикета на продукта. Предложенията за ламиниран паркет от carpetmax.bg са едно разумно решение. Веригата от магазини разполага с иновативни и качествени решения за продукти от на-висок клас, с които паркета ще бъде не само естетичния и моден завършек в интериора, здрав и устойчив на натоварване, но и е перфектния избор за топло и шумоизолираща система.

Съветите, които ще ви дадат професионалистите по подови настилки от Карпет макс са насочени и към това да се избира вариант, който е приложим към съответната специфика на помещението. Все повече домакинства предпочитат естетиката и модерната концепция на ламинирания паркет за коридори и изложени на по-специфично натоварване условия. Така, че влагата и замърсяванията тук са наистина на високо ниво. Това предполага да се вземат по-сериозни мерки и да се заложи на клас ламиниран паркет, който висок клас на износоустойчивост, влагоустойчивост и коефициент на натоварване, изгаряне, въздействие на химикали и други. А най-ефективните и добри варианта на разумни цени ви гарантираме, че ще откриете в каталога на carpetmax.

Related posts