5 Технологичен помощник – смарт часовник телефон

Смарт часовниците през последните години се утвърдиха, като умни и придобиха широка популярност сред потребителите, особено сред водещите активен начин на живот. Защо им е нужна сим карта и Bluetooth модул, каква синхронизация извършват и защо, кои са основните им функции и водоустойчиви ли са? Нека разберем…

Защо да си купите смарт часовник телефон

Подобно умно устройство с Bluetooth всъщност представлява определено допълнение към смартфона, позволяващо по-удобно взаимодействие с информацията. Също така, освен показването на точен час и дата, това устройство, също както вашия GSM, има операционна система, процесор, RAM и ROM памет, цветен дисплей и позволява инсталирането на специални приложения. 

Този Smart Watch, чрез синхронизация, позволява приемането на съобщенията от популярните месинджъри, входящите обаждания и т.н. Той обаче може да притежава и собствена сим карта, което прави смарт часовника умен.

Кои са основните функции

Както вече стана ясно, Smart Watch е умен и чрез различните си вградени сензори и сим карта може да: 

  • следи Вашата активност;
  • извършва изходящи и да приема входящи обаждания;
  • изчислява изгорелите от Вас калории;
  • измерва пулса, а понякога и кръвното артериално налягане;
  • снима, посредством вградената си камера;
  • извършва синхронизация със смартфона посредством Bluetooth (по-долу ще видим как).

Водоустойчиви ли са

Всеки съвременен смарт часовник със сим карта би трябвало да има определена степен на водо- и влаго-защита. Това разбира се е упоменато в описанието на съответното устройство, но те се делят на отделни степени, които са споменати във вид на IP и някакво число. Колкото числото е по-голямо, толкова на по-голяма дълбочина може да се потопи Smart Watch. 


Смарт часовници от 4sales.bg

Например, най-високият вариант към момента е степен на водозащита IP68. Първата цифра (от 0 до 6) показва устояването на проникване на твърди предмети, а втората (от 0 до 8) – степента за проникване на влага.

Как става свързването

Трябва да споменем, че болшинството от днешните умни смарт часовници работят под управлението на операционната система Android или iOS и могат да се синхронизират само към идентична платформа. Ето и стъпките на кратко за синхронизиране на Smart Watch със смартфона:

  1. инсталиране на съвместимото със съответния умен смарт часовник приложение на смартфона.
  2. активиране на Bluetooth на телефона и на Smart Watch със сим карта.
  3. изберете името на джаджата от списъка с откритите посредством Bluetooth устройства на телефона.
  4. сдвоете двете джаджи и сте готови.

Процесът отнема само няколко секунди.

Related posts