Най-важното за стила и цветовете на плочките за баня

Ако следите модата, свързана с интериора на банята, лесно ще намерите цветове и стилове, които Ви харесват. В момента най-популярните тендеции за плочки за баня включват:

  • дизайни с мозаечни плочки
  • тъмни и смели цветове
  • плочки за баня в зелени нюанси
  • плочки с геометрични фигури

Плочките заемат най-голяма площ в банята, в сравнение с всяко друго помещение в жилището. Визуалното им въздействие определя външния вид и усещането на Вашата баня, но как да изберете цветовете на плочките за баня в Стара Загора, които да издържат и на изпитанието на времето и постоянно променящите се тенденции?

Преди да направите покупка, запознайте се с най-важните съображения при избор,  които заедно с консултантите в търговията с плочки за баня в Стара Загора от Баня Луксизготвихме за вас.

Как да изберем подходящите цветове

Днес има по-богат избор на плочки за баня, отколкото в миналото, когато са се предлагали предимно в стандартни размери. Днес можете да изберете размери, вариращи от малки мозайки до плочки с голям формат. Те също така могат да бъдат квадратни или правоъгълни, а някои са дори триизмерни, а не плоски.

Полагането на плочките за баня по стените в миналото също не е било особено разчупено. Днес дизайнерите създават невероятни и  характерни интериори. За да получите и Вие такъв ефект, трябва да можете да си представите как ще изглеждат избраните от Вас плочки за баня по стената и какво влияние ще имат върху цялостния вид на помещението. Контрастните плочки могат да направят малката баня да изглежда по-голяма или да добавят драматични акценти към по-голямата баня.

Изборът на подови плочки за баня в Стара Загора в днешно време също е по-голям, отколкото е бил в миналото. Ако желаете да имате дървен под в баня си, например, можете да изберете плочки, които имитират дървен материал и дори имат текстурирана повърхност. Можете също така да намерите модели, които реалистично имитират облика на естествения камък. Ако имате голяма баня, помислете за близки цветове и стилове на подовите и стенните плочки, за получаване на завършен вид.

При толкова голям избор може да е трудно да вземете окончателно решение. Помислете за следните неща:

Създайте настроение

Какво настроение или атмосфера искате да създадете във Вашата баня? Искате ли тя да е ярка и забавна, за да Ви събужда с вида си сутрин? Или предпочитате релаксиращо пространство за вечерната си дълга вана? 

Разгледайте различни интериорни решения онлайн за вдъхновение. Изберете бани, които Ви харесват. Когато преглеждате избраните дизайни по-късно, вероятно ще откриете, че между всички има някои общи неща. 

Например, може да осъзнаете, че Ви влекат земни цветове. Това ще Ви насочи към цветовата палитра, с която да работите. 

Освен горепосочените тенденции за плочки за баня, други интересни варианти са:

Аква цветове

В съответствие с водната тема на банята, много дизайнери препоръчват сините нюанси. Тюркоазно, небесно и морско синьо се използват обилно в баните, за да придадат естествено и релаксиращо усещане. 

Тъмно сиво

Плочките, имитиращи дърво, са популярни от известно време, но акцентът се прехвърля по-скоро към плочките за баня, имитиращи камък. Тъмните сиви тонове са най-типични за този стил. 

Плочки с геометрични фигури Моделите с геометрични фигури се оказват популярни в днешната баня. Те обаче са по-трудни

Related posts