Полезни свойства на Епимедиума

Епимедиумът представлява декоративно цвете, но с лечебни свойства, което е използвано предимно в традиционната китайска медицина. Това растение още се нарича Horny Goat Weed и се предлага като хранителна добавка от компанията Now Foods. Нека видим какво представлява и неговото въздействие върху организма? Какви са активните му съставки и как е правилно да го приемаме?

Какво представлява Horny Goat Weed на Now Foods

Екстрактът от растението епимедиум е бил използван при животните, а сега и при хората за повишаване на тяхната потентност и сексуална активност. Употребата на продукта стимулира производството на сперма. Традиционно, екстрактът се използва за лечение на бъбречни заболявания и хронична бъбречна недостатъчност. Изследванията и проучванията в тази посока показват, че след приема на епимедиум Horny Goat Weed пациентите значително подобряват цялостното си благосъстояние и потентност.

Термин в китайската медицина твърди, че Horny Goat Weed “стимулира вратата на живота”, дарявайки мъжете с жизнена енергия. Хранителната добавка на Now Foods има още няколко предимства: 

  • използва се при ставни проблеми на коленете и гърба;
  • за афродизиак;
  • действието на епимедиумът напомня за високия тестостерон, който стимулира мъжката сексуална функция;
  • епимедиумът Horny Goat Weed също допринася за неизчерпаемия адреналин и енергичност в човека и се използва във вид на адаптоген;
  • спомогнал е за заздравяването на множество семейни отношения между мъжа и жената.

Какви са активните съставки

Извършеният през 1981 година химичен анализ на продукта показва наличие на биологично активни вещества, които имат възбуждащи свойства. Друго особено активно вещество в епимедиумът Horny Goat Weed са флавонолите, наричани още икарийни, които действат активизиращо на мъжката полова система във вид на силен афродизиак. Този продукт е много използван при лечението на мъжката потентност и проблемите с ерекцията.

Икарийните са доказано единствения натурален стимулант на инхибитора PDE-5, отговарящ за повишаване на кръвния поток към половите органи.

Препоръчителният прием на продукта е по 1 таблетка дневно по време на хранене. Съхранението да се извършва на сухо и хладно място. Категорично е неприемлив приемът при наличие на чернодробни и бъбречни заболявания, при сърдечно-съдови проблеми или хипотония, диабет, хронични възпаления на простатата. Не се препоръчва на кърмачки и лица под 18 години.

Related posts