Кое налага използването на професионални ВиК услуги за смяна на щрангове в многоетажни сгради

чиста вода

Сред ремонтите, които се определят като доста разходоемки, но пък необходими е смяната на щранговете по вертикалата и хоризонталата на един блок. Старото строителство в София се счита за здраво и клиенти наистина са склонни да купуват такива жилища заради ниската им цена, но пък неволите по отношение на поддръжката не са малко и е добре да се вземат предвид. Водопроводната система е отговорност на домакинствата в жилищната кооперация и в случаи на евентуална сериозна авария както и амортизиране в следствие на дългогодишна употреба се налагат спешни мерки. Защо е нужна смяна на щранговете  и на кой екип от София да възложите този сериозен ремонт? Това са отговорите, които днес ще потърсим заедно.

Кога настъпва момента за смяната на щранговете

Щранговете в една жилищна сграда се делят на два основни вида:

 • Вертикални. Състоят се от три тръби, по които водата се изкачва по етажите като две от тях са за топла и студена вода, а третата е за циркулация. Тези щрангове са скрити зад стени и със сигурност достъпа до тях не е толкова лесен колкото смятате;
 • Хоризонтални. Много важна част от ВиК инсталацията, защото този вид щрангове са отклонението, с което водата достига до вашия дом.

Няма как да знаете какво е състоянието на водопроводните щрангове в жилищния блок, в който живеете, тъй като реално нямате поглед какво се случва за стените. Специалистите по смяна на щрангове в София – vikhelp.com обаче съветват да обърнете внимание на няколко важни неща, които се оказват сериозен аргумент да потърсите професионален екип. Това са:

 • Нетипично мътна вода. Обикновено такава може да потече от крановете ви случаи на ремонт, който наскоро е правен от ВиК дружеството в района в София където живеете, но ако дори след ден това продължи имате сериозна причина да се замислите дали пък някои от щранговете не са натрупали твърде много замърсители и ръжда, които правят невъзможно ползването на вода с влошено качество;
 • Тежка и неприятна миризма на влага и мухъл в общите части. Няма как да не забележите, че с влизането си във входа на блока имате усещането, че дори дрехите, които носите се пропиват с влага. Това е доста сериозен симптом, който показва, че има дефектирли щрангове, които  са протекли и създават предпоставка за подкопаване на основите и стабилността на сградата;
 • Явни течове както в общите части така и в жилищата. Това са аварии, които не бива да се пренебрегват по никакъв начин. От vikhelp София алармират в такива ситуации да предприемете спешни действия, тъй като материалните щети, които спукани щрангове могат да нанесат са в особено големи размери.

И след като вече знаете как да разпознаете щранговете с проблеми и аварии е време да се отправите в търсене и наемане на опитен екип, който има възможността да извърши ремонта.

Какви качества трябва да имат водопроводчиците, предлагащи услуга смяна на щрангове в София

Първо е важно да подчертаем, че тук сам водопроводчик не би могъл да се справи с поставената задача. Ремонта и смяната на тези основни елементи от водопреносната мрежа са обект на реални познания, компетентност и опит. Само така ще получите пълна гаранция за извършената работа както и за правилно подбраните материали, които ще се вложат при отстраняването на аварията.

смяна на щранго

Vikhelp е специализирана ВиК компания, която разчита на своите обучени водопроводчициза провеждане на ремонтни широкоспектърни мероприятия, включително и смяна на щрангове. Процеса е изключително трудоемък и се провежда съобразно строг ред, в който влизат:

 • Безплатен оглед на мрежата в жилищния вход;
 • Изготвяне на оферта;
 • Съставяне на график с цел намаляване на дискомфорта за домакинствата от спирането на водата;
 • Демонтаж на старите и дефектни щрангове;
 • Монтаж на нови;
 • Почистване, тестване, укрепвате и поставяне на топлоизолация;
 •  Издаване на Приемо-предавателен протокол, в който се включват и гаранционните срокове.

С услугите на vikhelp София за смяна на щрангове можете да сте спокойни, че от крановете в домовете ви ще тече чиста и годна за консумация вода.

Related posts