Какво е общото между скрина и раклата

практичен скрин

Скрин, ракла, комод – все мебели, които реално присъстват в дома, в офиса, в хотела. Днес ще ви запознаем по отблизо с тяхната история както и развитие, което дава на модерния човек шанса да разнообрази и внедри в интериора си функциалността и практичността, към която се стремим.

Кратка история

Знаете ли, че първите появили се склринове като мебел са били предназначени за транспортиране на военните облекла и принадлежности на войниците, участвали в превземането на Америка. Колкото и странно да звучи те тогава са изглеждали като сандъци и ракли, което е давало възможност за по-лесното им транспортиране. На късата страна на своеобразния скрин ракла били поставени дръжки от метал или кожа, което позволявало пренасянето им, товаренето на кораби както и разтоварването им в палатковите лагери. Тази кратка историческа справка показва, че мини мебелите са били познати и ползвани за съхранение на облекла заради своята компактност. И до днес в съвременния дом вариациите на скриновете и раклите дават повод да ги ползваме в ежедневието си с цел да улесним и подредим адекватно всяка зона.

Иновации и развитие

Както при всяка друга мебел и при комодите, скриновете и раклите е наблюдава обновяване. Говорим не за някакъв феноменален рестарт, а за подобрения, които са изцяло съобразени с иновациите в мебелния бранш.

скрин

Така например скрина не изглежда като ракла, сандък за транспортиране на облекла. Той е:

  • Чисто и практично място за съхранение на дребен домашен текстил, бельо, аксесоари;
  • Мебел, оптимизираща ограниченото пространство;
  • Допринасящ елемент за интериорното съвършенство и дизайн;
  • Практична и функционална мебел, чието разпределение може да бъде изключително разнообразно.

Плавнозатварящи се механизми, липса на външен обков, прави линии са малка част от модерните детайли, с които се характеризират съвременните скринове. И ако преди векове скрина и раклата са се припокривали като приложимост то днес на пазара се предлагат като отделни мебели, с различно предназначение, размери и дизайн.

Related posts