Предимствата и недостатъците на офис столове с текстилна тапицерия

стол

Няма как да не сте осъзнали това, че качествата на един офис стол до много голяма степен са зависими от типа на тапицерията, с която са покрити. Това е видимата част, която е подложена на най-екстремно амортизиране и ако са допуснати фрапантни грешки по отношение на нейния подбор то със сигурност няма да останете очаровани при използване. Ще ви разкажем в днешната публикация за предимствата и недостатъците на текстилната тапицерия с уговорката, че този вид материи са в по-голямата си степен на състав изкуствени нишки, които подпомагат процеса на максимално дълга експлоатация.

Предимствата

Както и вероятно вече сте се уверили при използването на столове с текстилна дамаска не са малко предимствата, с които увеличавате степента на удобство, което чувствате при употреба на такъв офис стол. Следва кратък списък с положителни черти, които наистина са важни за хората, които ежедневно прекарват доста време в обятията на тази мебел:

офис стол
  • Тапицерията е максимално нежна към откритите части на тялото;
  • Не спарва и не предизвиква неприятна миризма;
  • Еластична е и бързо се възстановява, независимо колко често ставате и сядате от стола;
  • При замърсяване се почиства лесно;
  • Офис стол с текстилна дамаска е доста по-евтин от останалите тапицирани с еко или естествена кожа;
  • Текстила се манипулира лесно и не изисква специална обработка при създаване на нови проекти и модели офис столове.

Много приемливи показатели, които реално са в основата на пазара да се предлага такъв богат избор от столове с текстилна тапицерия.

Недостатъците

Няма да ви ги спестим, защото наистина е важно да се вземат под внимание дори дребните негативи, които могат да повлияят на дискомфорта ви:

  • Текстила задържа много прах и ако не почиствате и изтупвате редовно то това ще предизвика сериозни алергии;
  • Тапицерии с повече процент в състава памук или лен изискват специално машинно пране, което ще оскъпи поддръжката на стола ви.

Добре е човек да бъде наясно с факта, че какъвто и продукт да купува то има предимства и недостатъци, които се вземат под внимание. Така няма да има неприятни изненади и последствия.

Related posts